Prefectul vrea trotuare la Scoarța! Primarul spune că nu e loc!

O situație extrem de ciudată are loc în această perioadă în comuna Scoarța, din județul Gorj. Prefectul a mers în cursul zilei de ieri, pentru a verifica dacă plângerile făcute de localnicii din Pistesti sunt adevărate. Mai exact, aceștia se plâng de faptul că nu au pe unde să treacă și sunt nevoiți să meargă pe marginea străzii.

Prefectul de Gorj a transmis că vor fi eliminate separatoarele de beton amplasate pentru a reduce din numărul de accidente, iar primăria, în tot acest timp va trebui să se ocupe de realizarea unor trotuare.

”Autoritățile au identificat o soluție pentru a rezolva problema temporar, prin eliminarea separatoarelor de tip greu în zona cu vizibilitate (pe segmentul de drum în care sunt locuințe) unde există trafic pietonal, urmând ca în perioada imediat următoare primarul comunei Scoarța să fie invitat la sediul Instituției Prefectului Gorj pentru a discuta și demara proiectul care să rezolve permanent problema comunității, constând în realizarea trotuarelor pentru deplasarea pietonilor în siguranță” a transmis Prefectura Gorj.

Ion Stamatoiu, primarul localitatii spune că nu este loc pentru a fi făcute trotuare în zona în care se produc cele mai multe accidente.

”Cred că era foarte importantă și prezența reprezentantului Primăriei Scoarța, la deplasarea în teren a autorităților, pentru a prezenta și punctul nostru de vedere. Nici când au montat separatoarele nu ne-au întrebat, nici acum. Accidentele se produc într-o zonă unde este o singură bandă pe sens, iar separatoarele au mai ocupat și ele din spațiu. Nu este loc de lărgit drumul, de refugiu, iar de trotuar nici atât. Prefectul s-a spălat pe mâini, spunând că pune primăria să facă trotuare. Noi avem de făcut canalizarea de-a lungul drumului, după care vom face și alei pietonale, dar nu în acea zonă unde se produc cele mai multe accidente, pentru că, am spus, nu este loc. Cât despre scoaterea unora dintre separatoare, oamenii au cerut asta ca să nu mai trebuiască să meargă de-a lungul drumului până la trecerea de pietoni, ca să treacă strada, dar riscul de accidente poate fi mai mare, la viteza cu care se circulă” spune Ion Stamatoiu pentru presa locală.

 

Lasa un comentariu