Primă de Paște pentru mineri și energeticieni!

Primă de Paște pentru mineri și energeticieni! Reprezentanții companiei energetice transmit că minerii și energeticienii vor primi o primă de 4.000 de lei brut, în acest an, iar de la anul va fi introdusă în salariul de bază ca să nu existe vreun risc ca oamenii să nu o încaseze dacă producătorul ar avea pierderi. 

Sindicalistul Jan Popescu a declarat că noul contract de muncă va intra în vigoare de la 1 mai așa că salariații vor primi prima de Paște separat. Va fi de 4.000 de lei brut, anunță Jan Popescu: 

„Ne apropiem de finalizarea negocierile pentru noul contract de muncă 2024 – 2026. Am discutat cateva aspecte importante. Am reușit să ne punem de acord asupra faptului privitor la prime, adaosuri, sporuri vor fi introduse în salariu. Punem în balanța aceste venituri fata de ordonanță austerității care ne-ar da peste cap întregul câștig pe care îl ducem acasa copiilor noștri”

De asemenea, de anul viitor, sindicaliștii vor ca toate aceste bonusuri să fie introduse în salariul de bază. 

„Cu 1 mai va intra în vigoare noul contract și primele nu vor putea fi acordate toate pentru ca au trecut deja patru luni și nu mai putem împărți suma de 12 mii la 10. Am cerut ca prima de Paste sa fie în valoare de 4.000 de lei brut. De la începutul lui 2025, și acești 1.000 de lei care se transpun în aceasta prima de 4000 de lei vor fi introduși în salariu”, a mai adăugat Jan Popescu, într-un interviu la Radio 

Infinit. 

Lasa un comentariu