Primăria Târgu Jiu, în era minciunii !!!

Un nou subiect de presă răzbate astăzi tot mai puternic. Este vorba de lucrările efectuate la terenul sintetic numărul 2 din incinta stadionului municipal. Ei bine, nu o să abordez partea legală pentru că sunt convins că sunt organe ale statului capabile să cerceteze acest lucru.

Sportul gorjean în gaura neagră

O să fac o scurtă recapitulare pentru cei ce nu-și mai amintesc șirul evenimentelor.

După o perioadă de glorie a Pandurilor, vicecampioană a României, cu participare în Europa League, a urmat perioada neagră, nu numai a fotbalului gorjean, ci a sportului gorjean în general. Odată cu problemele apărute la Complexul Energetic Oltenia, au apărut probleme și în sportul gorjean. Neputința CEO de a finanța această disciplină, a dus într-un timp relativ scurt la falimentul sau insolvența handbalului, baschetului și fotbalului.

Procese peste procese, acuzații dure la adresa factorilor de decizie, sume colosale de rambursat, sechestre ale ANAF, sifonări de bani etc. Am scris, în acea perioadă, că sportul poate renaște în Gorj doar pe principii curate, finanțări la vedere, proiecte realizabile și, atenție, baze sportive pentru copii și juniori cu uși deschise pentru aceștia. Sigur, nu excludeam din acest proiect nici o echipă de seniori, nou înființată, privată, corectă, care să demonstreze că dorește performanță. Atunci, instituțiile statului, la modul transparent, puteau interveni cu susținere financiară. Tot în acea perioadă, am spus că orice implicare a Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Consiliului Județean, C.E.O, sau Artego alături de echipa de fotbal a Pandurilor nu va fi benefică ca și imagine.

Ajung în zilele noastre, zile în care am avut ocazia să vad neseriozitatea primarului, neseriozitatea consiliului local, neseriozitatea aleșilor și lipsa lor de preocupare pentru copiii iubitori de sport.

Acoliții lui Romanescu paralizează Consiliul Local

Marcel Romanescu, primarul ales al municipiului Târgu Jiu, a încercat să se achite sub o formă sau alta față de promisiunile făcute în campania electorală diverșilor oameni din sportul gorjean, ascunzând în același timp toate demersurile făcute în acest sens față de consiliul local. Un consiliu local dealtfel mort, mort de-a binelea, compus din consilieri care sub pretextul că presa lui Romanescu ii „ omoară „,preferă să nu-l contrarieze pe acesta și, prin urmare, nu mai propun proiecte, nu mai fac opoziție, nu mai fac nimic benefic orașului. Am fost stupefiat, de exemplu, de atitudinea lui Cristian Toader Pasti, care s-a comportat ca un cameleon în ultima ședință de consiliu local. Dar o să revenim asupra acestui aspect.

Vreau să le transmit tuturor că sunt nedemni de a purta titulatura pe care o au, fie ea de primar sau consilier local. Vreau să le transmit că sunt lipsiți de orice demnitate profesională, atâta timp cât pentru ei interesele personale sau de grup sunt deasupra intereselor și nevoilor urbei.

Ați avut ocazia înființării unui Club Sportiv Municipal, domnilor consilieri! L-ați dat pe mâna unui duplicitar, adică pe mâna primarului, un primar indolent, care bate cu pumnul în masă doar atunci când vrea să-și rezolve problemele personale. EU SUNT PRIMARUL!!!… Al cui primar sunteți domnule Marcel Romanescu? Al grupurilor de interese care vă susțin, al intereselor dumneavoastră personale, al intereselor oamenilor care vă înconjoară și vă aduc osanale? Al lor, da. Nu al Târgu Jienilor, căci în interesul lor nu faceți prea multe.

Duplicitatea: principala calitate a aleșilor locali

După ce ați umilit oamenii de sport din Gorj, prin ideea creării unei comisii de profesioniști din alte județe, după ce ați umilit  universitatea din care proveniți, ați anulat și bruma de concurs cu care v-ați etalat atâta, lăudându-l ca fiind corect și transparent. Dar ați mințit în tot acest timp, pentru că ați avut tot timpul varianta II. Iar varianta II a însemnat  aducerea unei persoane care să ocupe acest post fără concurs, fără proiect, fără plan de management, așa cum obișnuiți. Evident, aveți o înșiruire de motivații, care mai de care mai false.

În felul acesta, ați furat încă odată dreptul copiilor și juniorilor de a face sport într-un mediu organizat, corect și cinstit, cu susținerea instituției reprezentative a orașului pentru care părinții și bunicii lor plătesc taxe și impozite.

Clubul Sportiv Municipal era cea mai bună, corectă și transparentă variantă a sportului gorjean. Cu un proiect bine realizat, cu oameni capabili și inteligenți puteați rezolva problema copiilor și a juniorilor gorjeni. Le-ați dat o palmă celor care v-au ales, celor care au crezut în capacitatea dumneavoastră de a face lucrurile diferit față de predecesori.

Și revin în acest moment la Cristian Pasti, pentru a-i atrage atenția asupra faptului că de asta avea nevoie municipiul Târgu Jiu, de acțiuni finanțate în mod transparent, curat și cinstit. Sunt neplăcut surprins să văd că nu a reacționat în nici un fel vis a vis de probema C.S.M, având în vedere vehemența cu care a militat în favoarea Clubului Pandurii. Îmi permit să-i solicit să justifice atitudinea sa, în dublă calitate de consilier, prin care s-a alăturat, prin tăcere, primarului municipiului Târgu Jiu la a refuza dreptul copiilor de a face sport organizat, cinstit și curat.

Demisia de onoare: un gest salvator

Din punctul meu de vedere, dacă nu aveți capacitatea de a îndrepta lucrurile, dacă nu puteți demonstra că vă doriți un oraș modern conform cu secolul în care trăim, dacă tot ce puteți dezvolta este un municipiu fantomă în care predomină interesele personale și ale anturajului personal, nu vă pot adresa decât sugestia DEMISIEI DE ONOARE. O adresez atât primarului, cât și tuturor consilierilor locali!

Da, știu, nu aveți această onoare, deci nu mă aștept să luați cu adevărat în calcul varianta mea.

Rămânem optimiști în acest oraș fantomatic!

Lasa un comentariu