Primăria Târgu Jiu are nevoie de un milion de lei să reabiliteze Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu plin de crăpături și cârpeli

 

 

Primăria Târgu Jiu începe să facă pași extrem de mici pentru a găsi fonduri să reabiliteze Mausoleul în care se află rămășițele pământești ale Ecaterinei Teodoroiu. De mai bine de patru ani, autoritățile promit să găsească o soluție. Monumentul este plin de crăpături, însă Primăria a ținut să planteze flori în jurul acestuia.

În față e vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. Așa stau lucrurile și la Târgu Jiu. Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu este plin de crăpături, cârpit cu ciment, însă autoritățile au ținut să planteze flori proaspete deși temperaturile au scăzut serios în ultima vreme. De ani buni, municipalitatea promite, cel puțin în fața jurnaliștilor, că va căuta fonduri. La un moment dat, viceprimarul Adrian Tudor anunța că este cât pe ce să obțină și finanțare europeană. Anii au trecut, nu s-a concretizat nimic, iar acum, după ce s-au împlinit 100 de ani, de la moartea Eroinei de la Jiu, autoritățile vin cu o promisiune nouă: fac demersuri să reabiliteze monumentul.

Pentru restaurarea Mausoleului, este nevoie de mulți bani. Un milion de lei, anunță viceprimarul Adrian Tudor:  “A fost obţinut un aviz din partea Ministerului Culturii. Se lucrează la proiectul tehnic. Întreaga documentaţie va fi depusă la ministerul de resort pentru accesarea de fonduri. Nu sunt foarte multe firme în ţară care execută astfel de lucrări de restaurare. Este necesară o firmă cu portofoliu, despecialişti cu expertiză. Se va dechide mausoleul, până la oseminte şi va avea loc o restaurare completă şi complexă”.

Lasa un comentariu