Profesorii din Gorj, lăsați fără salarii înainte de sărbători. Lefurile au întârziat cu șapte zile

Sute de profesori din Gorj sunt disperați. Nu și-au primit salarii care întârzie de mai bine de o săptămână. Unii primari nu au bani și au făcut noi solicitări Consiliului Județean.

Localitățile unde au fost înregistrate întârzieri salariale sunt Bolboși, Stănești sau Stoina. Dascălii și personalul auxiliar se uită lung după bani chiar dacă Inspectoratul Școlar Județean Gorj a dat „bulina” verde și a avizat statele de plată. Unii primari nu au avut timp să organizeze o ședință de Consiliu Local în care să se discute rectificarea bugetului pentru că au venit bani de la Finanțe, prin intermediul Consiliului Județean.

Primarii promit că vor da salariile înainte de Crăciun

Primarul din Stoina, Maria Bușe, a fost plecată din localitate, iar contabilul școlii nu s-a sinchisit să le dea salariile profesorilor. „Eu i-am transmis să le dea. Măcar parțial. Și i-am spus așa că nu aveam bani mai mulți. Noi vom face o ședință de Consiliu Local în care să facem rectificarea bugetară și își vor lua cu toții banii. Nu se pune problema”, a transmis primarul.

Tot asigurări au primit până acum profesorii din Stănești și Bolboși. “Până de sărbători, își vor primi banii. Sigur că vom da salariile. Au întârziat puțin până au ajuns banii pentru că noi am făcut solicitare la Trezorerie”, a spus primarul Gheorghe Bilea, din Bolboși. Și edilul Ștefan Blideanu, din Stănești, a dat asigurări că toți profesorii vor primi banii cel târziu, săptămâna viitoare.

Lasa un comentariu