Directorii de școli din Gorj nu mai primesc spor de calculator

Adio, spor de calculator, de anul viitor! Anunțul a fost făcut de Ion Ișfan, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Asta după ce mult discutatul bonus financiar a adus în Gorj până și Corpul de Control al Ministrului Educației.

Mai sunt câteva școli din Gorj care au mai solicitat sporul pentru calculator. Peste 20 de unități de învățământ au solicitat acești bani până în urmă cu două luni. Când s-au trezit verificați de Corpul de Control al ministrului Liviu Pop, mulți dintre directori au renunțat la acest spor.

Bonus consistent

Este vorba despre un bonus de 15 % din salariul de bază care se adaugă la veniturile celor care folosesc un calculator. Intrau, în această categorie, directorii de școli, contabilii, secretarii sau informaticienii. Nu toți au cerut acești bani Inspectoratului Școlar. Și asta pentru că li s-a transmis că sporul este acordat ilegal. Alții au ținut morțiș să-l ceară și l-au și primit. Ișfan i-a atenționat că, dacă se va dovedi că au încasat banii fără drept, vor fi puși în situația de a-i restitui.

Biroul, pericol pentru directori

În teren, existau încă mai sunt înregistrate situații comice. Sunt directori de școli care primesc acest spor pentru că, spun ei, stau opt ore pe zi în fața unui calculator, fără nicio pauză. Mulți dintre directori sunt și profesori și este greu de explicat cum își desfășoară aceștia orele de curs în condițiile în care susțin că stau în fața unui computer, iar acest lucru le dăunează grav sănătății. Motiv pentru care au și solicitat un buletin de expertiză celor de la Direcția pentru Sănătate Publică Gorj, iar medicii de la Medicina Muncii au considerat biroul un mediu periculos pentru cei care își desfășoară activitatea acolo.

Lasa un comentariu