Reabilitarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu intarzie din lipsa de specialisti

Modernizarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu intarzie din lipsa de specialisti. Licitatia pentru reabilitare a fost castigata de o firma din Slatina, insa Primaria Targu Jiu cauta un diriginte de santier care sa conduca lucrarile. Pentru ca sunt specialisti putini la nivel national si pentru ca lucrarile sunt de anvergura, municipalitatea inca nu a gasit un specialist cu experienta necesara.

Aproximativ 700 de mii de lei a alocat Primaria Targu Jiu pentru reabilitarea Mausoleului in care se afla ramasitele pamantesti ale eroinei de la Jiu.

„Este o firmă din judeţul Olt, Slatina. S-a semnat deja contractul cu firma respectivă. Întâmpinăm o problemă în acest moment. Nu reuşim să încheiem un contract cu un diriginte de şantier pregătit în restaurare în piatră. Este o perioadă foarte încărcată. Sunt foarte multe proiecte la nivel naţional. Am cerut sprijinul Ministerului Culturii pentru a găsi un specialist în acest domeniu. În câteva zile, trebuie să avem rezolvată această problemă pentru a începe lucrările de restaurare. Mausoleul va fi demontat până la mormânt. Nu o să scoată nimeni trupul Ecaterinei Teodoroiu să-l spele cu vin. Să nu-şi facă în agendă program că vor face nişte parastase pe acolo”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Lasa un comentariu