“Romanescu cu ce mare realizare se poate lăuda în oraș?”

“Romanescu cu ce mare realizare se poate lăuda în oraș? “ o spune Radu Miruță, deputatul USR Gorj, revoltat de situația actuala a municipiului Târgu Jiu și de faptul că tot mai mulți locuitori aleg să părăsească orașul tocmai din cauza administrației slabe de la nivelul Târgu Jiului, consideră acesta. 

“Uitați-vă la câteva cifre simple:

• Oficial, pe calcule statistice, populația orașului Târgu Jiu a scăzut în 10 ani cu 10 mii de locuitori (cât o localitate întreagă, mai mică). De ce pleacă oamenii, de ce nu aleg alții să se stabilească aici? În niciun caz de bine.

• În tot județul Gorj, în 2023, au ajuns doar 8.340 turiști. Spun doar pentru că este extrem de puțin pentru orașul care se mândrește cu Brâncuși, pentru județul care are de arătat mănăstiri, peșteri, peisaje spectaculoase, tradiții, meșteșuguri…dar, ce nu are?! La vecini, în Vâlcea, anul trecut, știți câți au fost? 500 de mii.

• Șomajul crește de la lună la lună. Media e peste media pe țară. Și tot crește.

Sunt doar câteva date care suntem după 30 de ani de guvernare locală în care aceeași oameni sau același tip de oameni au luat decizii. E clar că nu se poate să obținem un rezultat diferit cu aceeași rețetă, cu aceeași oameni la butoane.

În Parlament, județul Gorj este reprezentat de 7 parlamentari. Eu sunt unul, PSD și PNL au 6. Eu pot să vă arăt cu date că nu am bătut în ultimii 3 ani degeaba drumul până la București. Că de la legi pentru pensii corecte, până la cele care să ne asigure că energetic zona asta nu moare, la grafitul de la Baia de Fier, la Spitalul Județean, sau zona Rânca, am încercat să găsesc soluțiile corecte legislative. Vă imaginați cum ar fi arătat lucrurile dacă am fi tras toți sau mai mulți dintre noi la aceeași căruță?

În afară de faptul că a trecut de la PNL la PSD, Romanescu cu ce mare realizare se poate lăuda în oraș? Vă imaginați cum ar arăta Târgu Jiu cu un om gospodar în funcție?

De asta spun că e o șansă unică acum – să ne mobilizăm, suntem mai mulți de bun simț și puși pe treabă. Suntem mai mulți care putem să ne implicăm să o luăm pe direcția cea bună. Unii se pot implica activ, să facă politică, să candideze, alții pot să fie foarte atenți când pun ștampila pe buletinul de vot. Să aleagă oameni care sunt dispuși să facă altceva decât s-a făcut până acum, când am rămas în beznă. 

Cine e șansa unică? O spun cu toată gura pentru că știu ce zic – eu și colegii mei. Nu suntem sfinți, dar suntem puși pe treabă!”, scrie Miruță pe pagina sa de socializare. 

Lasa un comentariu