Salariile profesorilor au întârziat în această lună

Sute de profesori încă nu și-au primit salariile. Sindicatele din învățământ susțin că statele de plată ar fi fost modificate la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj astfel că lefurile au fost întârziate.

Potrivit Ministerului Educației, data de salariu s-a modificat, din această lună. Dacă până acum, lefurile se primeau pe 7 ale lunii, de acum înainte data de salariu este 14. Ministrul Liviu Pop a anunțat că nu sunt probleme cu salariile, dar, la câteva școli din Gorj, banii au întârziat.

Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj, a dat asigurări că banii sunt deja în conturi și vor ajunge la dascăli până miercuri.

Acuzațiile sindicatelor

Cu toate acestea, sindicatele din învățământ îl acuză pe Ișfan de abuz: „Intervenţia ISJ Gorj în statele de plată nu are corespondent legislativ şi ca urmare poate aduce grave prejudicii sectorului de învăţământ şi factorilor direct implicaţi. De asemenea, orice decizie în domeniu trebuie să se ia în scris şi cu justificarea legală,  pentru a putea respecta art. 3, alin. 4 din Ordinul 4576/2011- anexa 4, cap. II, (celebra «bulină»), lucru pe care ISJ Gorj îl refuză de o lungă perioadă de timp. Lipseşte din  şcoli o justificare scrisă, clară şi asumată, a amânării plăţii salariilor de către ISJ Gorj, o asemenea decizie putând fi sancţionată ca atare în baza legislaţiei în vigoare. Biroul Operativ al USLI GORJ solicită ISJ Gorj respectarea datei de plată a salariilor pentru toţi salariaţii, dată anunţată de MEN”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

Lasa un comentariu