Săptămâna începe cu ger, ninsori și viscol

Meteorologii au emis mai multe coduri galbene și portocalii, prin care avertizează că urmează ger în toată România și că mai multe regiuni vor fi afectate de ninsori și viscol în aceste zile.

În Capitală și în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va ninge abundent, iar vântul va atinge 70 de kilometri pe oră și va viscoli zăpada. Stratul depus va avea în unele zone aproape jumătate de metru, iar în București, intre 15 și 30 de centimetri. Temperaturile vor coborî în timpul nopților până la minus 20 de grade. Ger va fi și peste zi, când, din cauza vântului, vom resimți temperaturi mai mici decât cele arătate de termometre. Edilii au cerut măsuri pentru evitarea blocajelor în trafic și pentru ca oamenii să nu aștepte mult în stațiile pentru transportul în comun. Medicii ne recomandă să nu stăm în frig timp îndelungat și să purtăm haine călduroase.

Pe drumurile din Gorj au acționat 40 de utilaje. Cel mai mult a nins în zona montană, la Rânca, Novaci, Tismana și Padeș. Poliția Rutieră le recomandă șoferilor să evite deplasările lungi, iar dacă nu au încotro, să-și pregătească bine mașinile și să se informeze despre starea drumurilor.

Lasa un comentariu