Și-a pus viața în pericol pentru o capră

Un bărbat din județul Suceava a căzut 12 metri într-o fântână de unde voia să-și salveze capra. Acesta s-a legat cu funia de picior, dar a uitat să o asigure și a sărit în fântână. Până la urmă, stăpânul și capra au fost salvați de pompieri.

Pompierii din Fălticeni au fost solicitați să intervină  în localitatea Drăgușeni, după ce la 112 s-a primit un apel prin care un localnic a anunțat că o persoană a căzut într-o fântână dezafectată.

La fața locului, pompierii au aflat că o capră a căzut în fântână vineri, iar a doua zi proprietarul – un bărbat de 41 de ani – s-a dus să o salveze.

„Din nefericire, a uitat să lege celălalt capăt al funiei, pentru a fi asigurat, şi a căzut în gol, de la o înălţime de aproximativ 12 metri.

Şansa bărbatului, dat fiind locul izolat, în câmp, a fost faptul că alţi cetăţeni au observat întâmplarea şi au solicitat imediat ajutor la 112.

Pompierii militari, sosiţi la faţa locului, şi-au luat toate măsurile de siguranţă, iar un salvator, cu ajutorul accesoriilor specifice, a coborât în fântână, i-a asigurat și i-a pregătit pe cei doi pentru extragere. Ulterior, atât omul, cât şi animalul, au fost aduși la suprafață, sănătoşi, fără probleme deosebite, care să necesite transportul la spital, respectiv la o clinică veterinară”, spun pompierii într-un mesaj postat pe Facebook.

 

Lasa un comentariu