Simularea evaluării naționale, boicotată și astăzi în Gorj

Profesorii de la 32 de școli din județul Gorj au semnat pentru a boicota simularea examenului de Evaluare Națională. Dascălii nu vor intra nici marți în clase la evaluarea la proba de matematică. Profesorii au anunțat că își vor menține această atitudine și când vor fi puși să corecteze lucrările copiilor.

Dascălii au anunțat că nu vor intra în sălile de examen. Elevii sunt monitorizați audio și video la această simulare. Examenul se desfășoară în condiții normale pentru că directorii au adus alți profesori în locul celor care protestează. În alte județe, simularea nu a mai avut loc din cauza acestui protest.

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat că le va cere inspectoratelor judeţene organizarea unei noi simulări a Evaluării Naţionale în cazurile în care sesiunea de luni nu a putut avea loc ca urmare a faptului că examenul a fost boicotat de unii profesori.

În primul rând, eu sunt preocupat de elevii care nu au putut să susţină astăzi simularea la Evaluarea Naţională şi pentru asta voi transmite conducerii inspectoratelor judeţene, din respectivele judeţe, unde acest lucru s-a întâmplat, să organizeze o nouă sesiune, doar la nivel de judeţ, pentru aceşti elevi, pentru a avea şi ei şansa de a se pregăti. În legătură cu ce se întâmplă cu profesorii, vom analiza întâi să vedem dacă este un conflict de muncă, pe care să îl analizăm dacă este legal organizat sau este o încălcare a atribuţiilor din fişa postului„, a afirmat Popa, la Parlament.

Lasa un comentariu