România cere ajutor internațional în criza imunoglobulinei

A fost declanșat Mecanismul european de protecție civilă

Ministerul Sănătății a primit aviz de la premier ca să declanșeze mecanismul special de protecție civilă. Asta înseamnă că solicităm intervenția Uniunii Europene și NATO pentru a rezolva criza. Ministrul Sănătății spune că, de două săptămâni, a cerut fiole la țările partenere, fără rezultat, în condițiile în care lunar e nevoie de 5 mii de fiole. Discontinuitățile în aprovizionarea cu imunoglobulină au fost generate de retragerea de pe piață a producătorilor care asigurau peste 80% din necesar. Ministerul Sănătății a primit aviz de la premier ca să declanșeze Mecanismul european de protecție civilă pentru asigurarea cantității de imunoglobulină necesară pentru tratamentul populației.

Demersurile pentru achiziționarea imunoglobulinei  vor fi realizate de către Compania Națională UNIFARM SA, care va acoperi și costurile, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

În urmă cu o lună, Ministrul Sănătății, anunţa că a primit garanţia distribuitorilor că în luna aprilie vor mai fi trimise alte 1.000 de doze de imunoglobulină, pe lângă celelalte peste 2.000 de doze ce vor mai fi trimise săptămâna aceasta.

Lasa un comentariu