Sorin Boza a devenit directorul „Altă întrebare!”. Simte că a ajuns „pe făraș” și ia la ture jurnaliștii

Atitutinde sfidătoare a managerului general al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Sorin Boza! Acesta a organizat o conferință de presă, după luni bune în care nu a mai avut vreo astfel de întâlnire cu jurnaliștii, însă nu a transmis decât ce a vrut. La întrebările care îl deranjau nu a avut decât o singură reacție: „Altă întrebare!”.

Aerul de superioritate s-a simțit încă de când a intrat în sala de conferințe Sorin Boza. I-a întrebat pe jurnaliști dacă au mai avut vreodată „onoarea” să-i aibă în față pe toți membrii Directoratului. Asta de parcă ar fi făcut vreo favoare jurnaliștilor și nu pentru că este de datoria șefilor din CEO să mai dea din când în când și explicații cu privire la soarta companiei energetice de care depinde, în mod direct, soarta județului Gorj.

Boza, mesaj amenințător pentru jurnaliști: „Lasă că vorbim noi după!”

Chiar dacă a fost întrebat de la bun început de jurnaliști dacă va fi o conferință de presă ori o declarație de presă, Sorin Boza le-a transmis că este dispus să răspundă și la întrebări. Doar la cele care nu-l deranjează însă. Întrebat despre lipsa de specialiști din CEO, Boza a luat foc. Susține că totul e pe roze în companie și nu e nevoie de personal. Nu a explicat nici de ce a fost nevoie de angajări în aceste zile. Surse susțin că au intrat pe statele de plată ale companiei pile ale unor oameni din PSD. Boza a tunat și fulgerat când a fost întrebat despre aceste angajări. A susținut răspicat că pe niciun gorjean nu-l interesează pe cine angajează el la Complexul Oltenia. Chiar dacă jurnaliștii au insistat, Boza nu s-a lăsat înduplecat. Cu aceeași atitudine sfidătoare, directorul general al companiei le-a reproșat jurnaliștilor că nu întreabă lucruri de interes: „Nu cred că aceste angajări sunt de interes pentru gorjeni, pentru județul Gorj!”, a spus răspicat Boza. Mai mult, celor mai insistenți le-a transmis amenințător: „Lasă că vorbim noi după!”. Nu știm cum s-au încheiat aceste discuții. Însă este rușinos modul în care directorul a ajuns să se comporte cu jurnaliștii care n-au încercat decât să afle care e soarta companiei într-un an în care sunt anunțate sute de concedieri și într-o perioadă în care trebuie semnat un nou contract de muncă.

Prins cu minciuna

La fel de defensiv a fost și când a fost întrebat dacă producătorul de energie este la zi cu plata certificatelor verzi și a celor de dioxid de carbon, acuzând jurnaliștii că nu vor să creeze decât o isterie la nivel național. Nu a vrut să spună însă de ce a așteptat aproape un an să achiziționeze certificatele de CO2 și s-a trezit acum în situația de a cumpăra astfel de titluri la preț dublu. Cine plătește deciziile manageriale greșite? Angajații, județul Gorj, nu Boza care, în curând, va pleca spre alte meleaguri pentru că i se pregătește deja debarcarea din fruntea CEO.

Sorin Boza a fost prins și cu minciuna. După ce s-a lăudat în presa locală că merge la Bruxelles pentru a obține o derogare pentru societatea de la Târgu Jiu. Le-a declarat jurnaliștilor că, de fapt, nu este nicio problemă de mediu la CEO.

Ca să fie și ea de folos, Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al CEO, a încercat să-și salveze șeful din „bombardamentul” cu întrebări ale jurnaliștilor din sală cu argumente ca: „Aceste întrebări nu fac obiectul întâlnirii de astăzi” sau „A fost depășit timpul alocat pentru această conferință”. În schimb, întrebările care nu-l supărau pe Boza primeau și răspuns chiar dacă trecuseră cele 30 de minute pe care șeful CEO le-a alocat jurnaliștilor la un an și trei luni de la preluarea mandatului.

Ce e de interes pentru gorjeni, domnule Boza?

Niciun cuvânt despre minerii care au stat o zi în greva foamei în fața sediului companiei, niciun cuvânt despre cum decurg negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă! Probabil că nici acestea nu sunt de interes pentru gorjeni, în opinia directorului Boza.

Lasa un comentariu