Sorin Boza, Andrei Stoian, Mihai Toader-Pasti, nominalizați la Gala premiilor pentru energie

“ Cea de-a șasea ediție a Galei premiilor pentru energie organizate de energynomics.ro va pune punct agitației de peste an din mediu de afaceri, pentru a deschide sezonul de vacanță și a da startul la planurile ambiţioase pentru anul 2019!

La final de 2018 va avea loc a 6-a ediţie a Galei premiilor pentru energie organizate de energynomics.ro! Evenimentul fanion al energynomics.ro va reuni pe 5 decembrie peste 200 de înalți reprezentanți ai celor mai importante și mai dinamice companii din industria energetică românească.

Toate sectoarele – energie electrică, petrol şi gaze, energii regenerabile, energie termică, minerit și toate temele – eficiență energetică, energie inteligentă, fuziuni şi achiziţii, investiții, vor fi puse într-o lumină corectă și echilibrată.

Vreme de mai mulți ani, în care factorii cruciali au fost legislația inertă și piețele în scădere, comunitatea energetică locală s-a străduit să obțină tot mai mult cu resurse aproape identice. Anul 2018 a venit cu abordări noi și cu mare impact din partea Parlamentului, care a produs sau măcar a propus actualizări legislative în mai toate sectoarele. La rândul lor, autoritățile naționale de reglementare au început pregătirea următoarei perioade de reglementare. În același timp, tendințele perturbatoare generate de noile tehnologii au dinamizat piețele și au introdus stimulente puternice pentru ca experții și companiile să aleagă alte direcții de acțiune. Multe și-au actualizat modelele de afaceri, iar unele și-au schimbat echipele de management.

Toată această stare de lucruri, dominată de emoție – teamă, dar și entuziasm – este descrisă bine cu un singur cuvânt: vortex. O asemenea spirală, care coboară abrupt în necunoscut, este brutală și periculoasă. Dar poate fi și un portal, cel puțin pentru aceia, oameni și organizații, care vor reuși să se transforme în versiunea lor mai bună. De aceea, tema Galei de premiere energynomics Awards din 2018 este “VORTEX”.

Pentru selectarea câştigătorului, juraţii vor examina fiecare candidatură pe baza a trei principii fundamentale:

SUCCES – candidaturile trebuie să poată proba reușita comercială în sectorul de activitate al companiei respective
IMPACT – candidaturile trebuie să aibă un impact cuantificabil asupra sectorului energetic, asupra comunității sau economiei în ansamblu
INOVAȚIE – candidaturile trebuie să poată proba introducerea în sectorul energetic românesc a unor produse/servicii/practici de busines inovative care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a afacerilor

Premii și categorii

Premiile energynomics se acordă anual, începând din 2013. Premiile au un caracter simbolic și nu sunt însoțite de o recompensă financiară. Premiile își propun să promoveze abordările, ideile și oamenii care au avut realizări deosebite ce pot fi înscrise într-una dintre categoriile de mai jos:

Responsabilitate socială

Premiul recompensează compania care a avut cel mai important impact asupra comunității în care activează (donații, sponsorizări, responsabilitate față de mediu, alte forme de CSR).

Eficiență energetică

Premiul recompensează compania care a implementat un proiect remarcabil de eficiență energetică la nivel național sau local, prin reducerea consumului de energie obținută, prin impactul favorabil asupra business-ului și mediului înconjurător, prin finanțarea atrasă și prin calitatea comunicării proiectului ca reper și model de bună practică.

Tranzacția anului

Premiul recompensează compania care a reușit cea mai importantă procedură de achiziție/preluare/fuziune/farm-in/farm-out. Printre criteriile de analiză: mărimea și impactul operațiunii (raportat la mărimea inițială a companiei), perspectivele de dezvoltare ale companiei rezultate, gradul de inovație.

Finanțarea anului

Premiul recompensează compania/companiile care au reușit cea mai inventivă și de impact finanțare pentru sectorul energetic din România. Printre criteriile de analiză: structura acordului de finanțare, impactul asupra companiei finanțate, creșterea de afacere anticipată, beneficii pentru acționari.

Premiera anului

Premiul recompensează compania care a venit cu cea mai interesantă noutate în acest an: nou intrată în România, extindere de domeniu, nou proiect de amploare, tehnologii neutilizate până în prezent.

Managerul anului

Premiul recompensează cel mai inventiv, inspirațional și de impact manager din sectorul energetic românesc. Printre criteriile de analiză: managerul a probat capacități de leadership, a contribuit la creșterea companiei, a introdus și aplicat strategii de business inovative.

Premiul pentru întreaga carieră

Premiul recompensează o personalitate a industriei energetice din România (capacități de leadership, contribuții la dezvoltarea companiei, a introdus și aplicat strategii de business inovative, a creat școală).

Premiul pentru reușite extraordinare

Premiul recompensează compania care s-a remarcat printr-o reușită punctuală, cu mare impact, care a atras atenția și a devenit reper în cadrul industriei, pe parcursul ultimului an.

Tânărul profesionist în energie

Această categorie este deschisă tinerilor profesioniști din România – sub 35 de ani – cu până la 10 ani de experiență în industria energetică. recompensează activitatea şi reuşitele probate în anul 2018, cu relevanţă în energetica românească şi regională.”

Juriul acestui eveniment este format din oameni cu experiență și greutate în domeniul energiei.

Radu Bădiță, secretar general ANRE

Elena Popescu, director general în Ministerul Energiei

Vasile Iuga, expert independent

Valeriu Binig, partener EY România

Ionuţ Purica, Academia Română

Alexandru Pătruţi, consilier CNR-CME

Sorin Elisei, Deloitte România

Printre cei nominalizați anul acesta au fost:

Categoria ” Managerul anului „ :

  • Alina Popa – OMV Petrom Global Solutions SRL
  • Bogdan Badea – Hidroelectrica
  • Cosmin Ghiță – Nuclearelectrica
  • Petre Stroe – MET România Energy
  • Sorin Boza – CE Oltenia (Pentru asigurarea unui management eficient, adaptat la necesitățile de piață, care a permis CE Oltenia să se plaseze în rândul companiilor profitabile, după trei ani de pierderi.)

Categoria ” Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards „

  • Andreea Ioana Ilie – SIER
  • Andrei Stoian – CE Oltenia ( Andrei Stoian, șef serviciu CE Oltenia, a obținut certificarea internațională în domeniul Continuous Improvement. Diplomele acordate în urma efectuării cursurilor și susținerii examenelor pentru această certificare sunt recunoscute la nivel internațional, fiind emise de organizația LSSIAP – Lean Six Sigma International Association of Professionals.)
  • Constantin Ion Cosmin – SIER
  • Laura-Andreea Marin și Andreea Obreja – OMV Petrom
  • Mihai Toader-Pasti – FEL CNR-CME (Pentru că reprezentarea României la cea mai importantă competiție internațională de case solare de 3 ori, în calitate de Cofondator și Manager General al EFdeN. Mihai este cofondator al energiaTa, președinte al FEL Romania, co-președinte al Eisenhower Fellowships Young Leaders (organizație globală), absolvent al programului Aspen Young Professionals și Global Shaper în cadrul World Economic Forum. Puternic susținător al energiei verzi și soluțiilor inovatoare, Mihai are în vedere și impactul la nivel social și economic. Este certificat ca Green Building Professional și Passive House Tradesperson, de către Passivhaus Institut (PHI) Darmstadt Germany.

EFdeN este echipa de tineri români care a proiectat și construit 2 dintre cele mai sustenabile și inovatoare case solare din lume: 100% electrice, cu ajutorul a peste 100 de companii implicate, implicând 3 universități: Construcții, Politehnica, Arhitectură. energiaTa este un proiect co-fondat de Mihai în 2015, care și-a propus să facă prosumatorii o realitate în România și să schimbe o lege și a reușit împreună cu alte 2 organizații. În paralel se ocupă cu dezvoltarea organizației locale a Future Energy Leaders, parte din World Energy Council.)

 

 

 

 

Lasa un comentariu

2 thoughts on “Sorin Boza, Andrei Stoian, Mihai Toader-Pasti, nominalizați la Gala premiilor pentru energie

Comments are closed.