Sorin Boza: “TOATĂ suma ce va fi economie la fondul de salarii va fi acordată angajaților noștri. Nu știu cine a scos în presă, suma de 133 lei atât timp cât procesul de închidere încă nu a început!”

 

Sorin Boza, Președintele Directoratului C.E.Oltenia:

“ Am fost informat în această dimineață de acțiunea din cariera Jilt Nord unde un grup de salariați au refuzat să intre la muncă. Motivele prezentate de către reprezentații salariaților respectivi au fost :

– eventuala economie a fondului de salariu că ar fi mai mică decât anul trecut

– ar dori sa nu se lucreze pe data de 26 decembrie conform programului de lucru stabilit .

Deoarece în această dimineață m-am deplasat la Ministerul Economiei pentru discuții pe principalele probleme cu care ne confruntam, am discutat telefonic cu șefii de carieră, dar și cu un reprezentant al celor ce protestau, încercând să înțeleg de unde au aceste mesaje, pentru că pînă la data aceasta nu s-a făcut nici un calcul de evaluare al acestei economii, această evaluare urmând a fi făcută după plata lichidării pe luna Noiembrie a primelor convenite a fi acordate conform CCM dar și demarării procesului de închidere financiară pe 2019.

Am promis ca mâine dimineața la prima oră, după ce ma întorc la Tg Jiu, voi merge și voi discuta cu fiecare din cei ce au întrebări referitoare la aceste două probleme.

Vreau să spun însă un lucru ce consider că ar trebui sa fie clar pentru toți angajații noștri, dar și pentru presa din Gorj. TOATĂ suma ce va fi economie la fondul de salarii va fi acordată angajaților noștri. Nu știu cine a scos în presă suma de 133 lei, atât timp cât așa cum va spuneam mai devreme, procesul de închidere încă nu a început. Sunt persoane ce vorbesc în spațiul virtual, ce nu au informațiile necesare însă își permit să agite spiritele în societate.

Am respectat prevederile CCM , am plătit salariile la timp, voucherele la timp, primele la timp, nu au fost probleme chiar dacă uneori ne-a fost greu. Trebuie să înțelegem că astfel de acțiuni, nu fac bine acestei companii.”

Lasa un comentariu