Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, fără probleme la plata salariilor dar cu mari diferențe între măririle acordate medicilor și asistenților medicali!

Maririle salariale ale medicilor și asistenților, au dat bătăi de cap managerilor spitalelor din țară, implicit și din județul Gorj.

Gigel Capotă, directorul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a declarat că la unitatea pe care o conduce salariile se dau la timp:

“ Normal, zi de salariu la noi era data de 15 dar fiind duminică și având de reglat cu sporurile astea ieri s-au băgat și astăzi toată lumea poate să-și ridice banii. Deci astăzi tot personalul poate să-și ridice banii de pe card!”

Referitor la măririle salariale promise de actualul guvern, cum că de la 1 martie 2018, legea 153/2017 prevede o majorare a salariilor de bază pentru medicii și asistenții din unitățile de stat la nivelul promis pentru anul 2022, managerul Gigel Capotă spune că nu sunt probleme în acest sens la S.J.U:

„începând cu 1 Martie 2018, doar medicii și asistenții au venit cu salariile de bază aferente anului 2020, celălalte categorii vor intra progresiv. Veniturile nete la medicii noștrii, la asistenți și la celalate categorii de personal este un venit net care nu este de neglijat, unii medici ajung și pe la 5000 euro, venitul net în mână. La mine în spital am găsit soluții să nu ia nimeni bani în mână mai puțini decît au luat în luna februarie!

a declarat Gigel Capotă managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj a declarat:

„ salariile medicilor și asistenților începând cu 1 Martie au crescut conform legii. Salariile de bază, de încadrare, au crescut, numai că, au apărut alte probleme care fac ca această creștere a salariului de bază să se simtă mai deloc. Problema cea mai importantă este regulamentul de sporuri, care emite niște sporuri reduse față de ce aveam până acum plus articolul 25 din legea 153 a salarizării, care plafonează sporurile la maximum 30 % din total cheltuieli salarizare. Acel articol de lege 25 și cu regulamentul de sporuri, ne fac ca aceea creștere la asistenții medicali să nu fie cea scontată. Sâmbetele și Duminicile au fost plătite până acum cu 100 %, pentru medici, asistenți medicali, infirmierii care fac ture și printr-o decizie a managerului, ele au fost reduse la jumătate, ceea ce a supărat foarte tare. Sporurile pentru grupa 1 de muncă sunt în regulament între 12 – 15 % și s-au dat minim, nu peste tot că și aici sunt niște discuții….”.

Liderul Sanitas a mai declarat că

“Joi suntem din nou chemați la București pentru că am lăsat o săptămână de pauză Ministerului Sănătății să rezolve problema. Se pare că n-au rezolvat-o”.

Ca o concluzie, Valentin Popa spune “ singurii care au creșteri substanțiale în domeniul sanitar, sunt medicii și așa trebuia să fie dar nu trebuie să fie singurii, iar chestia cu acest regulament de sporuri a învrăjbit toată lumea din sistemul sanitar ”.

Lasa un comentariu