Sporuri cu nemiluita la Primăria Ionești. Angajații, puși să aducă banii înapoi

Un raport al Curții de Conturi scoate la iveală mai multe nereguli la primăriile din Gorj. Inspectorii Camerei de Conturi Gorj au verificat, printre alte instituții, și Primăria Ionești, anul trecut. Au fost verificate toate cheltuielile făcute în anul 2016 și a fost constatat un prejudiciu de peste 900 de mii de lei. Sume importante vor fi aduse de acasă de angajații Primăriei care au primit sporuri ilegale.

Peste 100.000 de lei au primit în plus la salariu cei care ocupă funcții de demnitate public. 70.000 de lei au ajuns la angajații Primăriei sub formă de spor de dispozitiv care nu este prevăzut de legislația specifică de salarizare a personalului plătit din fonduri publice. Alți 75.000 de lei reprezintă sporuri de confidențialitate, în procente de 10%, sau de dispozitiv, în proporție de 25%, pentru mai mulți salariați. Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din caomună a beneficiat de o creștere de salariu cu 30%. Acum, trebuie să aducă înapoi 22.000 de lei.

Majorări ilegale

Alți angajați au primit 11.000 de lei, suma reprezentând compensarea în bani a concediilor neefectuate în condițiile în care raporturile de muncă nu au încetat. Câțiva angajați care își desfășoară activitatea în sistemul public de asistență social au beneficiat și ei de majorări la salariu. Cu 25% le-au crescut lefurile, fiind cauzat un prejudiciu de 17.000 de lei instituției publice.

Apeluri în străinătate, decontate din banii Primăriei

În plus, în perioada ianuarie 2015 – septembrie 2017 s-au înregistrat depășiri cu 5.000 de lei ale valorilor facturilor de telefonie mobilă cu suma de 5 mii lei, reprezentând apeluri internaționale, SMS internaționale, internet tarifat, servicii marketing, donații, servicii cu suprataxă, etc). în raportul Curții de Conturi se mai arată că primarul a dispus efectuarea de plăți nelegale în sumă de 295.0000 de lei ca  urmare a unei sentințe civile reprezentând penalități, cheltuieli de judecată și cheltuieli de executare achitate datorită nerespectării clauzelor contractuale privind plata la termenul scadent prevăzut în contractul de achiziție încheiat.

Lasa un comentariu