Târgujienii s-au adunat în Piața Prefecturii de Ziua Drapelului Național

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită cu fast de către autoritățile județului Gorj. La manifestările organizate pentru celebrarea acestei zile, au fost prezenți mai mulți oficiali gorjeni. Activitățile au fost găzduite de Piața Prefecturii a municipiului Târgu Jiu, iar cetățenii s-au adunat pentru a se bucura împreună cu autoritățile de înălțarea tricolorului, dând dovadă de un spirit patriotic remarcabil.

 

Alături de stemă, sigiliu și imn, drapelul reprezintă un simbol național. Culorile Drapelului național al României  sunt dispuse vertical începând cu culoarea albastru de la lance, continuând cu galben și terminându-se cu culoarea roșie. Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național. .  În anul 1848, Guvernul revoluționar decreta ca Tricolorul să reprezinte steagul național al românilor. Municipalitatea din Târgu Jiu a organiat un eveniment în Piața Prefecturii, care a început de la primele ore ale dimineții.  Ciprian Floresecu, prefectul de Gorj, a ținut să prezinte mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, în timpul manifestărilor.

”Ziua de astăzi este dedicată unuia dintre cele mai dragi simboluri ale României, Drapelul Național. Mărturia parcursului istoric al țării noastre, de-a lungul unui trecut zbuciumat, către statul național, suveran și independent, unitar și indizibil de astăzi. Ne aducem aminte astfle, de jertfa înaintașilor noștri, în numele unor idealuri naționale comune. Onorăm totodată, sacrificiul eroilor zilelor noastre, fie că sunt militari care și-au pierdut viața în teatrele de operații sau polițiști, jandarmi, pompieri și piloți, care au petcetluit prin jertfa supremă angajamentul luat față de români și România, sub semnul Drapelului tricolor”, a fost o parte din mesajul transmis de Ciprian Florescu, Prefectul de Gorj.

Evenimentul a debutat cu un concert de muzică de promenadă, al Fanfarei ARMONIA a Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Militarii au purtat Drapeul până la scările Palatului Administrativ, unde a fost binecuvântat de către preotul militar Constantin Băgdoiu, înainte de a fi înălțat pe catarg. Întreaga manifestare s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Lasa un comentariu