Trăim sub ameninţarea vremii extreme

Specialiștii spun că temperatura medie va crește cu peste 4,5 grade

Românii trebuie să se obișnuiască să trăiască sub amenințarea fenomenelor meteo extreme. După o primăvară neobișnuit de rece urmează o vară aridă, cu secetă și caniculă. Temperatura medie va crește în următorii ani cu 4,5 grade și precipitațiile vor scădea cu 20%, dacă autoritățile nu vor lua măsuri pentru reducerea poluării și a emisiilor de dioxid de carbon. Așa arată prognoza pentru următoarele decenii făcută de unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetări climatice din lume.

O iarnă neobișnuit de caldă. Și un început de primăvară cu viscol și temperaturi care scad chiar și cu 20 de grade. Schimbările bruște ale vremii în România îi intrigă până și pe cei mai renumiți climatologi din lume. Avertismentul climatologilor germani pentru România este îngrijorător.

Vremea va deveni tot mai instabilă. Temperatura medie a aerului va crește cu 4,5 grade. Iar precipitațiile vor scădea chiar și cu 20%, în următoarele decenii. Scenariul este inevitabil dacă autoritățile nu vor lua măsuri pentru reducerea poluării și a emisiilor de dioxid de carbon.

Alte țări europene iau de ani buni măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice.

Lasa un comentariu