Trei elevi de 10 la Bac, acces gratuit la piscină

Rezultatele examenului de Bacalaureat au fost afișate astăzi în unitățile școalare și pe site-ul Ministererului Educației. La nivelul județului Gorj, trei candidați au reușit să obțină nota maximă la în urma susținerii Examenului Maturității. 

 

Trei proaspeți absolvenți ai clasei a XII-a au reușit să ia nota 10 la Examenul de Bacalaureat, drept dovadă că pe parcursul celor patru ani de studiu și-au dat interesul pentru a se pregăti temeinic pentru momentul de cumpănă. Cristina Călescu, de la Colegiul Național ”Spiru Haret”, Iulia Pascu, de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” și Ioana Maria Rușeț, de la Colegiul Național ”George Coșbuc”, au obținut nota maximă la Examenul Maturității. Promovabilitatea înregistrată este de 61,27 %, însă situația se poate schimba după soluționarea contestațiilor. Cel mai mare procent al promovabilității a fost stabilit de Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, unde procentul s-a ridicat la 99%. Cei mai mulți picați la Examenul de Bacalaureat, au fost la Colegiul Auto, unde doar 6% au reușit să treacă peste greaua provocare. 

Mihai Weber, liderul Partidului Social Democrat Gorj, a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că elevii de 10 ai județului, vor avea acces gratuit la piscina de pe Insulița Jiului, pe întreaga perioadă a sezonului estival. Așadar, pentru cele trei tinere care au reușit să îndeplinească cerința președintelui organizației politice, se anunță o vară plină de relaxare, însă doar după admiterea la facultate. 

Lasa un comentariu