UPDATE: Primăria ascunde un document ce ar putea schimba viața târgu-jienilor – vezi DOCUMENTUL

În Noiembrie 2017, Biz Magazin publica articolul ”DOCUMENT ȘOC! Primăria ascunde un document ce ar putea schimba viața târgu-jienilor„ în care vă relatam despre existența unui studiu, foarte bine documentat, care tratează în detaliu problema traficului în Targu Jiu și care este ascuns, prin omisiune, de ochii contribuabililor. Așa se face că, în această lună, se împlinește un an de când municipalitatea a primit varianta finală a acestui document pe care, din surse, am aflat că nu l-ar fi publicat deoarece ar fi putut avea un efect extrem de volatil în campania electorală locală pentru cei aflați în acel moment la conducerea Primăriei Târgu Jiu.

Cu toate că în prezent mai toți oficialii târgujieni se plâng pe unde apucă, de faptul că nu avem un studiu de trafic, această scuză, devenită lait-motiv în cadrul oricărei discuții legate de problema traficului, nu este decât un adevăr spus pe jumătate. O minciună aș îndrăzni să spun.

Documentul e public însă e… nicăierea

Datorită unor chestiuni legate de drepturile de copyright ale acestui studiu, nu l-am putut face public la data apariției materialului inițial. Mai târziu, am avut ocazia să îl întrebăm pe edilul  Marcel Romanescu (nr. atât cât am fost lăsați de moderatorul emisiunii) de ce nu îl face public, în cadrul unei interveții într-o emisiune televizată . La acel moment, noul primar a spus că acest document nu este secret și că poate fi găsit pe site-ul Primăriei Târgu Jiu, iar dacă nu este publicat deja va urma să fie în scurt timp, așa cum reiese și din filmulețul de mai jos.

Am așteptat să vedem dacă se întâmplă ceva. Din nefericire edilul nu s-a ținut de cuvânt. Nici până în prezent, acest document, de importanță majoră nu a fost făcut accesibil publicului larg. Motivele din spatele acestei decizii nu le cunoaștem și nu putem decât extrapola că asta i-ar pune într-o lumină deloc favorabilă atât pe angajații instituției cât și pe consilierii locali care se pare că au cu totul alte priorități.

Vă invităm și vă încurajăm să lecturați și să descărcați acest studiu. Mai mult, vă încurajăm să îl distribuiți cât mai mult și la mai mulți pentru ca toată lumea să cunoască aceste informații, care ar fi putut să ne îmbunătățească viața, însă zac probabil prin fișetele angajațiilor Primăriei. 

CLICK AICI PENTRU A VIZUALIZA ȘI DESCĂRCA DOCUMENTUL

Lasa un comentariu