Vând afacerile de zeci de mii de euro pe OLX. Ministrul Muncii: „E legal!”

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat spune că vânzarea proiectelor Start-up Nation pe platformă de anunţuri OLX este legală, însă, cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conştienţi că preiau şi obligaţiile companiei care a primit o finaţarea de până la 44.000 de euro de la stat.

Reacţia ministerului pentru Mediul de Afaceri vine la câteva zile după ce Ziarul Financiar a sesizat că pe platforma de anunţuri OLX sunt publicate peste 100 de anun­ţuri active prin care bene­fi­cia­rii programului Start-up Nation încercă să îşi vândă fir­mele care au câştigat finanţări de la stat.

Cesiunea de acţiuni ale societăţilor comerciale este legală, ea neîncălcând nici legislaţia şi nici prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation. De altfel, identificarea unor oportunităţi de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului”, se arată în comunicatul emis de ministerul pentru Mediu de Afaceri.

Obligațiile celor care cumpără

Cei care cumpără proiectele Start-up Nation de la beneficiari trebuie să aibă însă în vedere că sunt obligaţi să menţină locurilor de muncă create prin program pe parcursul a doi ani şi să păstreze echipamentele pentru care s-a obţinut finanţarea, potrivit sursei citate.

De asemenea, ministerul pentru Mediul de Afaceri îi averitizează pe potenţialii cumpărători de proiecte Start-up Nation gata aprobate că programul achiziţionat s-ar putea să nu corespundă nevoilor lor specifice.

Cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conştienţi de un fapt: planul de afaceri este unul gândit pentru altcineva şi nu este neapărat cel mai potrivit pentru ei. Ei vor avea obligaţia de a lucra cu ceva croit pe alte repere, care nu poate fi adaptat nevoilor şi structurilor lor”, spun reprezentanţii ministerului Mediul de Afaceri.

Lasa un comentariu