Veşti bune pentru cei care au probleme cu leasingul

Cei care nu-și mai permit să plătească ratele ar putea fi lăsați să vândă singuri bunurile pe care le folosesc, prin contract, ca să-şi achite datoriile.

În plus, firmele de leasing nu ar mai putea executa silit niciun client, fără acordul unui judecător, conform unui proiect de lege care urmează să fie supus votului, în Parlament.

Două rate neplătite la o mașină luată în leasing însemnă, acum, confiscarea automobilului de către firma care îl are în proprietate. Situația s-ar putea schimba. Proiectul de modificare a legislației a primit undă verde de la comisiile parlamentare. Cei care, de pildă, au luat o mașină în leasing o vor putea vinde, dacă nu-și vor mai putea permite să plătească ratele.

De asemenea, firma de leasing nu ar mai putea executa silit un client dator, în mod direct. Conform proiectului, ar trebui să obțină întâi o decizie din partea unui judecător. Ideea nu este agreată de firmele de leasing. Reprezentanții lor spun că până la o decizie de executare obținută în instanță pot trece și trei ani.

Cei de la firmele de leasing cred că schimbările îi pot determina pe mulți clienți rău-platnici să nu își mai achite datoriile. Pe internet e plin de oferte de predare a contractelor de leasing de către oameni care nu își mai pot permite să plătească ratele.

Pentru a intra în vigoare, proiectul ar trebui să fie votat în Camera Deputaților.

Lasa un comentariu