Votul din Senat a creat discuții aprinse între partidele de la Gorj! 

Votul din Senatul României privind legea pensiilor a creat noi discuții aprinse între partidele din județul Gorj.

Scânteia de scandal s-a reaprins după ce, în spațiul public, Ion Iordache, senatorul PNL Gorj a anunțat, marți, că amendamentele pentru mineri au trecut la vot, și că decizia finală a fost luată doar datorită implicării sale, deputatul Radu Miruță, președintele USR, a venit și a acuzat ”circ total”.

”După ce PNL a negociat cu USR refacerea Legii 197 și a trecut la vot, s-a suspendat ședința, PSD l-a readus pe PNL alături, au repetat votul și PNL a votat cu PSD împotrivă. Legea 197 a rămas ciuntită” a scris Miruță, pe Facebook.

PSD Gorj a venit cu un comunicat de presă prin care, susține că, în Senat, ”s-a reinventat, pe moment, coaliția nocivă pentru români- PNL-USR-UDMR (exact cei care au cerut ELIMINAREA condițiilor speciale de muncă în PNRR), susținând un amalgam de amendamente într-o comisie, care nu aveau nicio șansă de a fi puse în practică”.

COMUNICAT PSD Gorj

ANGAJAȚII Complexului Energetic Oltenia și VIITORUL companiei reprezintă preocuparea PSD!

Am promis că salvăm cele 1800 de locuri de muncă din Complexul Energetic Oltenia și asta am făcut! Am depus amendamentele necesare, le-am susținut în comisiile de specialitate și le-am votat în Camera Deputaților, for DECIZIONAL, iar acum, locurile de muncă ale celor 1800 de angajați ai companiei, cărora le expirau contractele de muncă sunt funcționale.

La întâlnirea cu ministrul Muncii, le-am promis liderilor sindicatelor reprezentative din CEO că vom depune amendamentele agreate de toți, privind reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și preluarea celor mai avantajoase condiții din legislația actuală ( de exemplu categoriile Mentenanță și Asimilate), iar asta s-a întâmplat luni, 13.11.2023, în Parlamentul României. Amendamentele au fost depuse în Parlament cu nr. De înregistrare 215/13.11.2023.

În Senat, din păcate, s-a reinventat, pe moment, coaliția nocivă pentru români- PNL-USR-UDMR (exact cei care au cerut ELIMINAREA condițiilor speciale de muncă în PNRR), susținând un amalgam de amendamente într-o comisie, care nu aveau nicio șansă de a fi puse în practică.

Intervenția rapidă a parlamentarilor PSD, a premierului României, a președintelui Senatului și a ministrului Muncii, a condus la retragerea tuturor amendamentelor, cu excepția unuia singur, cel susținut în plenul Senatului de domnul senator Cristinel Rujan, cu privire la reducerea vârstei de pensionare a angajaților din CEO cu 13 ani. Categoriile Mentenanță și Asimilate au fost deja CLARIFICATE, urmând ca și capitolul privind reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani să se rezolve săptămâna viitoare în Camera Deputaților.

Cel mai important aspect care trebuie reținut este că, această Lege va ajunge în Camera Deputaților, for DECIZIONAL, acolo unde noi nu suntem SINGURI, suntem mulți, majoritari și înțelegem că, atunci când sunt de rezolvat probleme importante pentru români, dăm totul la o parte, ne mobilizăm și rezolvăm!”.

Lasa un comentariu