Zeci de gorjeni au prins contracte de muncă în Danemarca sau Portugalia

Zeci de gorjeni vor munci peste hotare, de anul viitor. Vor ajunge în Portugalia sau Danemarca unde vor culege mazăre. Salariul atractiv i-a convins pe șomeri să vină la Bursa Locurilor de Muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj.

La Bursă, s-au prezentat aproximativ 50 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Angajatorul danez a selectat in vederea angajarii 31 persoane, iar alte 10 persoane au fost declarate rezerva. “Angajatorul ne-a informat ca va reanaliza CV-urile persoanelor declarate rezerva pentru a accepta o parte din acestea in vederea angajarii”, anunță AJOFM Gorj.

Salariul, în funcție de munca depusă

In Danemarca salariul este 0,6 euro brut/kg + 12,5% – alocatie de concediu. Impozitul si contributiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei daneze.

In Portugalia salariul minim pe luna/persoana pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut.

Impozitul si contributiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei portugheze. Cazarea se face in apartamente si rulote si sunt disponibile: bucatarie, sala de mese, toalete, baie cu dusuri, masini de spalat, internet Wireless. Transportul dus-intors Romania-Danemarca sau Romania-Portugalia este in responsabilitatea lucratorului, anunță Agenția de Șomaj.

Lasa un comentariu