„100 de artiști pentru România 100”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează în cadrul Programului „Centenarul Marii Uniri în Gorj”, inițiat de Consiliul Județean Gorj, joi, 1 februarie 2018, orele 16.00, la Sala „Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului, București,  EXPOZIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ PLASTICĂ „100 DE ARTIȘTI PENTRU ROMÂNIA 100″. Vor fi expuse 130 opere de artă realizate de 100 de artiști plastici: 50 din România (Argeș, București, Cluj, Constanța, Deva, Gorj, Iași, Vâlcea) și 50 din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia și Ucraina.

„100 de artiști pentru România 100” este un eveniment cultural pe care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj îl organizează la Sala Brâncuși – Palatul Parlamentului. Vor fi prezenți trei directori de galerii de artă din Bulgaria, 15 profesori universitari din țară și din afara țării, precum și 15 artiști plastici din Bulgaria, 5 din Moldova și 6 din Serbia. Expun renumiți artiști care sunt în primii ani de expoziție ca Dragoș Constantin Bogdan, elevul talentat de 7 ani din Târgu-Jiu, până la nonagenarul Nicu Iorga. Cei prezenți la vernisaj vor putea vedea 130 de lucrări de pictură, sculptură, grafică și tapițerie.

Programul evenimentului este:

  • Vernisajul expoziţiei. Mesaje autorităţi publice, invitaţi si expozanţi;

  • Lansare de carte şi albume: Ion Cepoi, Catagrafia Gorjului (1918-2018). Oameni. Destine. Proiecte, Idei; Album aniversar „CJCPCT Gorj `50″; Calendarul Gorjului 2018. Nemuritorii. Membri ai Academiei Române originari din Gorj; Catalogul expoziţiei internaţionale de artă plastică: „100 de artişti pentru 100 România”;

  • Spectacol coregrafic susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Lasa un comentariu