16 martie: 61 de ani de la moartea marelui Constantin Brâncuși

La 16 martie 1957, acum exact 61 de ani, murea la Paris sculptorul român Constantin Brâncuși, ultima lui dorință fiind sa fie îngropat în localitatea sa natală, Hobița, din Gorj. Pe 19 martie era înmormântat în cimitirul parizian Montparnasse.

Ca în fiecare an, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Gorj, îl omagiază pe sculptorul Constantin Brâncuşi, născut la Hobiţa. La Peştişani este programat pe 16 martie un program de manifestări cultural-artistice și religioase denumit „Brâncuşi, la el acasă”.  La Biserica din satul Hobița va avea loc o slujbă de pomenire pentru Constantin Brâncuși. De asemenea, pe 17 martie, o slujbă de pomenire în memoria sculptorului este programată și la Mănăstirea Lainici, din Defileul Jiului.

Tot în memoria lui Brâncuși, Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” și Asociația „Măiastra” Târgu Jiu, vă invită vineri, 16 martie, ora 17:30, la spectacolul omagial „Zborul”.
Momente coregrafice, inspirate după opera şi aforismele lui Constantin Brâncuşi, oferit de cursanții secției de balet, din cadrul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, coregraf Liliana Tăbuș.
Evenimentul se va desfășura la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”.

Lasa un comentariu