Ministrul Culturii, despre „Cumințenia Pământului”

Ministrul Culturii George Ivașcu a afirmat joi că banii din donațiile pentru achiziția sculpturii lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului” în cadrul campaniei inițiate de Guvernul Cioloș nu pot fi returnați persoanelor care au donat.

„Sunt oameni de bună credință care au participat și au donat. Conform legii, donația nu mai poate fi returnată. Și atunci, trebuie găsit un mecanism prin care oamenii care doresc, normal, să-și recupereze banii, să poată fi plătiți”, a declarat Ivașcu, joi seară la un post de televiziune. Întrebat dacă banii nu pot fi returnați, Ivașcu a răspuns că acest lucru nu se poate realiza, din cauza unui mecanism financiar.

Ministrul Culturii a adăugat că va afla ceea ce este în neregulă în acest caz la finalul unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a solicitat miercuri aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului pentru a verifica activitatea ministerului în ce priveşte lucrarea „Cuminţenia Pământului”, dar şi a unor instituţii din subordine, aflate în situaţii juridice şi economico-financiare dificile.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat joi că Guvernul va lua o decizie astfel încât persoanele care au donat bani în cadrul campaniei privind achiziţia operei de artă „Cuminţenia Pământului” să îşi poată recupera sumele plătite.

Lasa un comentariu