Ambasadorul SUA, mesaj dur la adresa guvernanților români: Suntem îngrijorați!

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a vorbit, astăzi,  despre  comunicatul Departamentului de Stat, acesta fiind  o nouă dovadă a preocupărilor Washingtonului, exprimate încă din vară. Adică de când ministrul justiției a propus măsurile de reformă din domeniul justiției.

Prezent la Drobeta Turnu Severin, Hans Klemm a explicat mesajul dur transmis de Statele Unite ale Americii după intenția de a aduce modificări serioase legilor justiției: „Nu ar trebui să fie o surpriză comunicatul de ieri al Departamentului de Stat. Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost din nou expresia îngrijorării SUA privind măsurile care pot duce la anularea progresului uimitor făcut de România până acum”, a spus ambasadorul Hans Klemm.

Deși a lăudat progresele făcute de România în ultimii 15-20 de ani, ambasadorul Statelor Unite a tras din nou un semnal de alarmă. „Pe 29 august, Ambasada a dat un comunicat în care și-a exprimat îngrijorarea față de propunerile Ministerului Justiției. În document nu scria „așa cred ambasadorul Klemm sau Ambasada SUA”, scria că Statele Unite ale Americii sunt preocupate de statul de drept”, a mai adăugat Klemm.

Lasa un comentariu