Anul acesta, târgu-jienii vor primi cu întârziere ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană

Din păcate, în anul 2017, cetățenii județului Gorj nu vor beneficia de ajutoarele alimentare gratuite din partea Uniunii Europene. Aproximativ 24.000 de oameni vor primi alimentele abia la începutul anului viitor.

Acest fapt este cauzat de întârzierile de la Ministerul Fondurilor Europene, deoarece la nivel național au existat probleme în ceea ce privește licitația și desemnarea firmelor care se vor ocupa cu distribuirea alimentelor pentru persoanele cu posibilități materiale reduse. Persoanele care ar trebui să primească ajutoarele sunt cei cu handicap, pensionarii cu pensii mici, etc.

„ Alimentele nici măcar nu au ajuns la noi. Sunt în fază de licitație la nivel național. Ministerul Fondurilor Europene, deocamdată nu a terminat cu licitația. În mod normal ar fi trebuit ca aceste licitații să fie finalizate, nici noi nu știm cauza acestor întârzieri. Nu cred că vor fi distribuite până la sfârșitul anului. Abia la începutul anului viitor vor fi furnizate alimentele, spun asta deoarece durează destul de mult documentația” a precizat Corina Belteu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj a adăugat, spunând că, în momentul în care va fi stabilită firma care se va ocupa de furnizare, instituția va avea grijă de buna organizare și distribuția alimentelor către beneficiari.

Lasa un comentariu