Când va aborda noul Consiliu de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia, problemele companiei? Când se va opri asaltul ALDE Gorj și Dolj, asupra colosului energetic? Cine are rezolvarea acestor probleme?

A patra întâlnire a Consiliului de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia, va avea loc luni, 12 august la ora 13:00.

În lipsa unei clarificări din partea Oficiului Național al Registrului Comerțului Gorj, cu privire la constituirea LEGALĂ sau ILEGALĂ a acestui C.S. și luarea măsurilor ce se impun în acest caz, acesta își continuă scopul pentru care a fost mandatat, destituirea Directoratului companiei energetice.

Deși proiecte importante stau pe masă spre a fi aprobate sau dezbătute, pe ordinea de zi a noului C.S. numit politic, apare de fiecare dată subiectul analize rapoarte și soluții de destituire.

Denoxarea, achiziția de gaze pentru cele patru centrale, achiziția de echipamente mobile pentru următorii doi ani în cariere, precum și note de informare ce trebuie prezentate acționarilor, nu sunt abordate până atunci când membrii numiți politic de ALDE din actualul C.S. nu vor duce la îndeplinire misiunea pentru care au fost trimiși, înlocuirea actualului Directorat, cu oameni apropiați partidului ALDE, care să răspundă comenzilor politice.

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia și-au arătat în repetate rânduri nemulțumirea legată de aceste numiri politice și de faptul că în acest moment, activitatea companiei energetice este blocată. După o ultimă încercare de abordare a Prim-ministrului României în vederea stabilirii unei întâlniri pentru a discuta soarta C.E.Oltenia, acestea anunță măsuri drastice din luna septembrie dacă, numirile politice și acțiunile politice asupra companiei nu se opresc. Sindicaliștii spun că în acest ritm, compania se îndreaptă în mod vertiginos spre INSOLVENȚĂ, fapt ce ar avea un impact social major la nivelul județului și regiunii noastre.

Dacă această echipă de supraveghetori nu este capabilă să abordeze și alte lucruri importante pentru C.E.Oltenia, poate că ar trebui să fie revocată și aduși oameni competenți, nu aserviți partidului politic ALDE Gorj și Dolj. Acesta este mesajul care circulă cel mai des prin carierele și termocentralele din Gorj. De altfel, pe rețelele de socializare circulă și sondaje cu destituirea sau nu a actualului Directorat, iar părerea minerilor și energeticienilor este că în acest moment sunt alte priorități, nu destituirea Directoratului. Poate ar fi interesant un sondaj, cu privire la revocarea sau nu a actualului Consiliu de Supraveghere!!

Asaltul politic al ALDE asupra companiilor din subordinea Ministerului Energiei este unul furibund și poate că o intervenție a Prim-ministrului României este, nu oportună, ci DE URGENȚĂ, pentru ca activitatea din aceste companii să continue și să fie deblocată.

Reamintesc, importanța găsirii unei scheme de ajutor pentru achiziționarea certificatelor de carbon, programul de investiții și alte lucruri importante pentru siguranța și securitatea energetică a României sunt puse în pericol de aceste numiri și schimbări, care au loc în aceste zile în companiile din subordinea Ministerului Energiei.

Întrebarea este când se vor opri aceste asalturi și când se va munci în aceste companii energetice, în special în Complexul Energetic Oltenia, acolo unde atmosfera indusă de noul Consiliu de Supraveghere este una foarte încordată.

Iată și componența actualului Consiliu de Supraveghere al Complexui Energetic Oltenia, parte dintre ei înregimentați politic la ALDE, iar o parte, apropiați ai președinților ALDE din Gorj și Dolj, cu mandate clare din partea șefilor ALDE, de destituire a actualului Directorat. Prin abordarea pe care o au, deși mandatul lor este doar pe patru luni, aceștia arată clar, că problemele colosului energetic pălesc în fața dorințelor liderilor ALDE.

Știrbu Gheorghe-Președinte, Popa Carmen Gabriela-membru, Mănescu Marius-membru, Radu Cristian Eugen-membru, Eftenoiu Mădălin Cornel-membru, Georgescu Petre Mădălin-membru, actualul C.S. de la C.E.Oltenia.

 

Lasa un comentariu