Klaus Iohannis: „Statul român (..) pe care mi-l doresc şi pe care ştiu că şi-l doresc şi românii, este acel stat în care preşedintele îşi îndeplineşte atribuţiile, Guvernul îşi face treaba şi Parlamentul dă legi bune şi corecte pentru ţară, nu pentru şefii de partide şi clicile lor”

Prezent joi la Consiliul Național al PNL, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că mediul de afaceri din ţara noastră trebuie eliberat de „ghilotina impredictibilităţii, de tipul ordonanţa de urgenţă 114” iar mediul de afaceri trebuie tratat ca un prieten nu ca un dujman.

„Cât timp nu încurajăm iniţiativa privată şi investiţiile nu putem vorbi cu adevărat de prosperitatea pe termen lung a românilor. Trebuie să încetăm să mai tratăm companiile private ca pe nişte duşmani ai ţării, aşa cum fac PSD şi ALDE, iar finanţele publice şi politicile economice vor trebui îndreptate, altfel generaţiile următoare vor resimţi povara unei note de plată tot mai usturătoare, pe care guvernarea PSD – ALDE o rostogoleşte cu bună ştiinţă de la un an la altul. Mediul de afaceri din România trebuie eliberat de ghilotina impredictibilităţii de tipul ordonanţa de urgenţă 114”, a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a subliniat faptul că își dorește un stat în care președintele să-și îndeplinească atribuțiile, Guvernul să-și facă treaba iar Parlamentul să dea legi bune pentru țară, nu pentru șefii partidelor și clicile lor.

„Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie, pro-europeană – nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară, care să lucreze împreună, să repare ce s-a stricat şi să reconstruiască speranţa într-un viitor mai bun pentru români. Statul român care funcţionează normal, cel pe care mi-l doresc şi pe care ştiu că şi-l doresc şi românii, este acel stat în care preşedintele îşi îndeplineşte atribuţiile, Guvernul îşi face treaba şi Parlamentul dă legi bune şi corecte pentru ţară, nu pentru şefii de partide şi clicile lor”, a declarat Iohannis.

 

Lasa un comentariu