Ce mai pregătesc guvernanții: Închisoare dacă nu plătești impozitul!

Din rândul propunerilor aleșilor noștri, scoatem, astăzi, în evidență o nouă bombă. Angajatorii care nu plătesc la timp impozitele către buget riscă închisoarea de la unu la şase ani. Cel puțin asta prevede un proiect de Ordonanță de urgență publicat de Ministerul Finanțelor.

„Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 6 ani nereținerea sau neîncasarea, reținerea și neplata ori, după caz, încasarea și neplata, în tot sau în parte, cu intenție, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexa la prezenta lege. Neplata cu intenție, în cel mult 30 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexă constituie infracțiune și atunci când neplata este consecința utilizării acestor sume în alte scopuri”, se notează în proiect.

32 de taxe ar putea intra sub incidenţa actului normativ. Printre acestea, impozitul pe venitul din salarii, impozitul pe veniturile din pensii şi contribuţiile de asigurări sociale şi de sănătate.  Modificarea vine în contextul noilor schimbări fiscale ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Lasa un comentariu