CEO plătește un director cu aproape 20.000 de lei/lună deși este condamnat la închisoare

 Daniel Antonie încă este membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO) chiar și după ce a fost condamnat, în primă fază, la închisoare cu suspendare. De altfel, acesta nu este singurul proces pe rolul instanței în care Antonie este în boxa acuzaților. Nu s-a sinchisit nimeni să-l tragă de mânecă. Ocupă, în continuare, o funcție de conducere în cadrul producătorului de energie.

În urmă cu aproape o lună, magistrații Tribunalului Gorj l-au condamnat pe Daniel Antonie la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost deja contestată de Antonie și se așteaptă decizia finală a Curții de Apel din Craiova. Antonie este acuzat, alături de fostul director Laurențiu Ciobotărică și directoarea Dorina Jianu, că l-au mituit pe Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energie, să plece din cadrul companiei. În schimbul demisiei, Medințu a primit în cont peste 128 de mii de lei. A denunțat apoi negocierea, iar procurorii anticorupție au început audierile și i-au trimis pe cei trei în judecată.

Alt dosar, alte emoții

Daniel Antonie mai este inculpat în alt dosar. Este vorba despre un prejudiciu, în acest caz, de aproximativ 400 de mii de lei după ce ar fi dispus achiziții la prețuri de aproape zece ori mai mari decât cele de pe piață. În principal, a fost vorba despre truse medicale.

Peste 200.000 de lei, într-un an!

Directorul are sechestru pe mai multe bunuri în acest dosar. Însă nu o duce deloc rău cu banii. În declarația de avere, a notat că deține mașină, casă, terenuri și un cont în bancă de 80 de mii de lei. Nici salariul pe care îl primește de la CEO nu este deloc de neglijat. Vorbim despre 224.913 lei, bani pe care îi primește într-un singur an.

Lasa un comentariu