„CEO nu produce atât cât ar putea vinde”

În urma vizitei făcute, la Târgu-Jiu, Victor Ponta a declarat că se bucură pentru faptul că greva muncitorilor de la complexul energetic s-a încheiat. Fostul prim-ministru își dorește ca în perioada imediat următoare, conducerea CEO să aibă investiții pe termen mediu și lung.

Din cauza tensiunilor din ultima perioada de la Complexul Energetic Oltenia, ministrul Energiei, Toma Petcu, a ajuns ieri la Târgu-Jiu pentru a discuta cu membrii comisiei de negociere, sindicate și administrație. Subiectul principal al acestei întâlniri îl constituie majorarea salariilor.

Prezent în cadrul conferinței de presă de ieri, Dian Popescu, președintele ALDE Gorj a declarat:„ Știți foarte bine că noi am avut ceva probleme cu complexul. Pentru o lungă perioadă de timp am avut dificultăți financiare, s-a discutat chiar și despre insolvență, din fericire asta a trecut. Astăzi, ca întotdeauna, ne bucurăm de sprijinul domnului ministru, care ne-a fost mereu alături”.

„ Așa cum am promis, m-am întors în Gorj. Mi-ar fi plăcut ca această reîntoarcere să se facă din perspectiva vizitării unor obiective, care țin de CEO, dar ținând cont de greva apărută săptămâna aceasta, am dorit să mă întâlnesc cu sindicatele și să avem o discuție detaliată. Pe mine nu mă interesează trecutul, ci viitorul. Sunt mulțumit de faptul că acum în Gorj aveți o situație stabilă. În urma discuției cu liderii de sindicat, am hotărât plătirea orelor suplimentare față de angajații complexului. Este nevoie de acest lucru deoarece acești oameni chiar au muncit și au avut o productivitate excelentă”, a precizat ministrul Energiei.

Prezent joi la Târgu-Jiu pentru a-și promova noul partid, Victor Ponta a spus că iarna bate la ușă și nu știe în ce măsură sunt pregătiți cei de la CEO. Întrebat despre declarația pe care Ponta a facut-o, Petcu a adăugat: „ Văd că domnul Ponta devine expert. Ciudat, pentru că în perioada mandatului său nu a prea făcut nimic bun aici. Atâta timp cât la ora actuală CEO se ocupă de lucrări de mentenanță, schimbarea unor echipamente, pentru pregătirea perioadei de iarnă, înseamnă că pot fi oprite anumite grupuri. Noi ne dorim ca toate grupurile să fie vândute pe termen cât mai lung. Atenție! În acest an complexul a produs fără să aibă pierderi. Până acum producea dar vindea în pierdere. Acest lucru va fi analizat în funcție de cererea pieței. În urma acestor evaluări compania va vedea dacă va putea dezvolta noi capacități sau le menține pe cele pe care le are”, a spus Toma Petcu.

Tot în cadrul întâlnirii, ministrul Energiei a adăugat faptul că Daniel Constantin urmărește cu mult interes viitoarele alegeri prezidențiale pentru că își dorește extrem de mult să devină președinte.

 

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.