Compania de Drumuri Naționale, învingătoare în procesul cu primăriile

Compania de Drumuri Naționale a ieșit câștigătoare în bătălia cu Primăriile Bumbești Jiu și Târgu Jiu. Cele două instituții trebuie să întocmească planurile parcelare în vederea exproprierii localnicilor care sunt proprietari ai terenurilor sau clădirilor, aflate pe traseul șoselei de centură a municipiului Târgu Jiu.

Instanța de judecată a luat prima decizie în procesul dintre CNAIR și primăriile Bumbești Jiu și Târgu Jiu, în cazul planurilor parcelare pentru varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Potrivit primei sentințe a magistraților gorjeni, primăriile sunt obligate să elibereze planurile parcelare pentru realizarea investiiei.  Decizia nu este definitivă, așadar sentința poate fi atacată în termen de 15 zile. Dacă primăria Bumbești Jiu a predat deja documentele Oficiului de Cadastru, autoritățile locale din municipiul Târgu Jiu bat pasul pe loc. Potrivit reprezentanților Secției de Drumuri Naționale, susțin că astfel se întârzie și mai mult lucrările.

” La Târgu Jiu , am câștigat în primă instanță. Urmează recursul, așa cum este normal. Au timp de 15 zile să facă recurs. Noi suntem siguri că decizia va rămâne în favoarea noastră, pentru că așa spune legea.  Au obligația să întocmească aceste planuri parcelare și să le pună la dispoziția expropriatului”, a transmis Cristi Tudor, reprezentant SDN Târgu Jiu.

 

Cristi Tudor a explicat că în lipsa planurilor de parcelare, lucrările de dezmembrare nu pot fi finalizate, iar despăgubirile nu pot fi acordate. Terenul trebuie predat liber de sarcini constructorului.  Marcel Romanescu s-a declarat surprins de  declarațiile reprezentanților Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

 

”Mă suprinde faptul că domnul Tudor sau familia Tudor, astăzi vin cu declarații. Mă mir de ce nu au venit cu această acțiune până în 2017, adică la un an de zile de la termenul de finalizare a acestei Centuri. Știți foarte bine că Centura municipiului Târgu Jiu a avut ca termen de finalizare luna august a anului 2016. Noi suntem în procesul de derulare, nu trebuia să vină judecătorul să ne spună. Dar e foarte bine că există o hotărâre judecătorească. Noi suntem în procesul de elaborare a planurilor parcelare și a cadastrului sistematic”, a transmis Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu.

 

Tot Marcel Romanescu a afirmat că speră ca la finele acestui an, sau cel târziu la începutul anului 2020, vor fi realizate toate planurile parcelare și cadastrul sistematic pentru șoseaua de centură. Romanescu a criticat faptul că s-a așteptat schimbarea primarului, până în anul 2017, nefiind realizate procedurile. Primarul Municipiului Târgu Jiu, a susținut că gradele de rudenie dintre familia Tudor și angajații primăriei, a dus la amânarea judecării cu instituția.

Lasa un comentariu