Continuă neînțelegerile la Motru! Edilul și viceprimarul nu reușesc să ajungă la un acord comun!

Orașul Motru se lovește de neînțelegerile dintre edilul orașului și consilierii locali. Ca și anul trecut, și anul acesta, oficialitățile Motrului au avut divergențe, în ceea ce privește evenimentele importante ale lunii decembrie.

Deși, inițial, majoritatea politică de la Motru nu a fost de acord cu propunerea primarului PNL, Gigel Jianu, privind organizarea evenimentelor din luna decembrie, se pare că aceste evenimente se vor desfășura.

„ Vom sărbători și noi Ziua de 1 Decembrie, Marea Unire. În aceiași zi vom aprinde luminițele de Crăciun, în Orășelul Copiilor dar și în oraș. Vom avea un simpozion dedicat Zilei Constituției, o acțiune privind sosirea lui Moș Crăciun, se vor împărți cadouri și așteptăm cât mai mulți colindători, în incinta Primăriei. Tot în luna decembrie se va organiza și un festival-concurs, ” Crăciunul între tradiție și modernitate”. În data de 31 decembrie va fi marcată trecerea dintre ani, cu focuri de artificii și muzică. Inițial, consiliul local nu a aprobat proiectul pentru ca venea de la mine,dar după o săptămână s-a aprobat un alt proiect, inițiat de ei”, a declarat Gigel Jianu, edilul din Motru.

Reamintim că neînțelegerile au fost prezente ori de câte ori s-a discutat despre organizarea vreunui eveniment la Motru.

„ Acest proiect pentru luna decembrie a fost unul comun, mai exact proiectul propus de domnul primar nu era îndeajuns de detaliat. Nu erau prevăzute activitățile lunii decembrie și nici bugetul alocat. Ideea nu era bună pentru că nu era detaliată corespunzător. La propunerea Consiliului Local am întocmit un alt proiect, ce cuprinde 7 evenimente care se vor desfășura în luna decembrie. Dezaprobarea noastră privind sugestiile primarului au avut o bază. Mai exact, anul trecut, când s-a dorit aprinderea bradului de Crăciun, pe 1 decembrie când era prevăzut și se alocase suma de 10.000 de ron, pentru achiziția de ornamente, ne-am dat seamă că ornamentele nu fuseseră cumpărate, ulterior, folosindu-se cele din anii trecuți. În mod normal, în acea zi trebuia să se facă o inventariere a bunurilor cumpărate și montate în acel brad de Crăciun, dar acel lucru nu s-a realizat. Eu dintotdeauna am dorit să facem ceea ce am solicitat și aprobat. Primarul a beneficiat mereu de sprijinul nostru, al consilierilor locali. Niciodată nu s-a pus problema să nu sărbătorim aceste zile importante”, a precizat Cosmin Morega, viceprimar Motru.

 

Oficialitățile Motrului nu reușesc să-și rezolve propriile probleme, pentru a putea conduce orașul așa cum ar trebui. După scandalul de anul trecut, atunci când consilierii locali nu au vrut să aloce niciun buget pentru organizarea evenimentelor prilejluite de Ziua Copilului, în această perioadă au apărut alte scandaluri între ediulul orașului și viceprimar. Această nouă ceartă a apărut de la prezentarea proiectului ce avea în agendă evenimentele lunii decembrie. Un prim proiect a fost prezentat de primarul Gigel Jianu, dar consilierii locali nu l-au aprobat, argumentând faptul că nu era un proiect detaliat sau transparent.

„Proiectul meu a fost respins de către majoritatea Consiliului Local deoarece sunt membrii partidului social democrat. Singura diferență între cele două proiecte era următoarea: eu am venit cu un singur proiect, ce conținea un program, iar dumnealor aveau un proiect pentru fiecare manifestare în parte. În momentul respingerii acestor viitoare evenimente, cetățenii Motrului au avut o reacție foarte dură în ceea ce privește consilierii. Eu mi-am propus să nu mai răspund prostiilor acestui om, ale viceprimarului. M-a acuzat de faptul că am primit cei 10.000 de lei anul trecut, pentru cumpărarea de noi ornamente în vederea sărbătoririi Crăciunului. Acei bani au fost folosiți pentru a avea parte de câteva evenimente în perioada sărbătorilor de iarnă. Am cumpărat toate cele necesare realizării și ornamentării unui orășel al copiilor, iar apoi am contactat o firmă de animatori pentru a susține un spectacol la Primărie. Au venit 11 mascote, ce reprezentau personaje din desene animate, am avut un Moș Crăciun, chiar și un tub special cu zăpadă falsă pentru interior. Nu am folosit acei bani în interes personal. Se vede că aceste lucruri sunt inventate de domnul viceprimar pentru a mă denigra, daca dumnealui constata că eu mi-am însușit acești bani, nu credeți că mi-ar fi făcut vreo plângere la Poliție?” a declarat Gigel Jianu.

Edilul Motrului spune că știe perfect de ce sunt mereu neînțelegeri la nivelul conducerii orașului, afirmând:  „Pe acest om nu îl interesează soarta orașului. A fost contracandidatul meu la alegerile din 2016, a pierdut și nici acum nu este împăcat cu această idee. Profitând de majoritatea PSD din Consiliul Local a fost numit viceprimar. Dumnealui a făcut parte din fosta administrație locală. Consider că  domnul Morega este într-o continuă campanie electorală, urmărește doar să ma denigreze”.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.