Deputatul Weber mai propune o trăsnaie: Vrea să poată depăși pe linie continuă! A făcut o propunere legislativă

Deputatul de Gorj Mihai Weber propune ca manevra de depășire cu trecere peste linia continuă să fie permisă și nesancționată.

El a explicat când dorește ca acest lucru să fie posibil – atunci când în trafic se află obstacole oprite, staționate sau care se deplasează foarte încet, dacă vizibilitatea este de peste 20 m, iar drumul are o lățime de minim 7m. Această manevră de depășire peste linia continuă va fi inclusă în capitolul excepții din lege și va fi posibilă doar în situații bine determinate și prevăzute expres în lege.

Proiectul introduce, la art. 45 din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, după alineatul (3), un nou alineat, cu următorul cuprins: „Prin manevra de depășire se poate încălca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depășirea obstacolelor de orice natură, staționate sau care se deplasează cu viteză foarte mică, doar dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanță mai mare de 20 m, iar lățimea drumului este de cel puțin 7m”.

O astfel de situație este aceea în care conducătorul autovehiculului întâlnește pe sensul său de mers un obstacol oprit, staționat sau care se deplasează cu o viteză foarte mică, iar pentru depășirea acestui obstacol este necesară încălcarea marcajului continuu simplu sau dublu care delimitează sensul opus. În această speță, conducătorul este sancționat nediferențiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acțiunea„, a declarat deputatul PSD Mihai Weber.

Lasa un comentariu