Drobeta Turnul Severin, Herculane și Petroșani. Toate aceste artere se intersectează de-a lungul străzii Unirii. În afară de acestea mai există vreo 6-7 intrări secundare către localitățile limitrofe sau orașe din apropiere.
Cu toate astea, Târgu Jiul este tranzitat doar de către un drum european, restul fiind drumuri naționale, județene și unul comunal.
Deși rețeaua de drumuri a orașului este formată din aproape 300 de străzi, cu o lungime totală de aproape 200 de km, doar 70% dintre acestea sunt asfaltate. Restul sunt străzi pietruite, balastate sau, în cel mai bun caz, betonate.
Șoselele cele mai afectate de traficul infernal sunt Unirii, Victoriei, Constantin Brâncuși, Republicii, Ecaterina Teodoroiu, Geneva, Traian, Calea București, Calea Severinului, Nicolae Titulescu și 9 Mai.
Cu toate că vom aborda mai în detaliu cauzele acestui fenomen puțin mai târziu, merită menționat faptul că unul dintre factorii importanți îl reprezintă lipsa unei variante ocolitoare a orașului, care să permită devierea traficului greu și, pe alocuri, chiar a transportului în comun. Trebuie precizat faptul că aproape toate traseele Transloc tranzitează în prezent centrul orașului.
Poate unul dintre cei mai importanți factori determinanți ai acestei probleme îl reprezintă numărul locurilor de parcare. Când spunem asta nu ne referim la locurile de parcare rezidențiale, cele din fața blocului, al căror număr depășește cu puțin 7.000, ci la numărul parcărilor cu plată. În momentul de față numărul acestora nu depășește 400, practic mai puțin de 1% din totalul autovehiculelor înmatriculate doar în Târgu Jiu.
Aleșii locali, campioni la ping pong politic și demagogie
În tot acest timp faptele, munca și declarațiile aleșilor locali nu ne arată decât cât de indolenți sunt față de problemele urbei și ale locuitorilor acesteia. Nu doar că nu a existat nicio (continuarea în pagina următoare)