Fabrică de ulei, realizată în Gorj!

Fabrică de ulei, realizată în Gorj! Este declarația făcută de Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj care transmite că o fabrică de ulei va fi construită în comuna Țânțăreni din județul Gorj, fiind vorba de o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro.

“Să nu uităm Investalimul. E la fel de important, un sprijin pentru producătorii din zona alimentară, este un program suplimentar derulat de către Ministerul Agriculturii și pe care un operator economic este deja câștigător. S-a aprobat ordonanța de urgență prin care s-a finanțat și, în maxim 10 zile, va semna contractul de finanțare pentru obiective de investiții în județul nostru. În comuna Țânțăreni va fi. În afară de resursele proprii, vin și cu această alocare pusă la dispoziție de către Comisia Europeană sau de către Guvernul României prin aceste programe aprobate de către Comisia Europeană. Investalimul este un program derulat după pandemie, după începerea conflictului din Ucraina și au venit cu o sursă separată și după ce am văzut explozia prețurilor la produsele alimentare și, atunci, au hotărât să investească în această zonă de producție în România. Ne trebuie procesare, nu trebuie să ducem în afară toare resursele pe care le avem. Sunt operatori economici în țară, cam 9, sunt operatori economici în zona Constanța, dar o să avem și noi în Gorj un operator economic cu activitate importantă, cu o valoare a investiției foarte mare, peste 40 de milioane de euri. O să anunțe ei toate detaliile atunci când o să aibă contractul de finanțare semnat, numărul de angajați în perioada construcției, numărul de angajați după punerea în funcțiune, valoarea investiției.

(…)Lucrurile merg bine, iar informația toată lumea și-a luat-o, pentru că primăria Țânțăreni a avut inspirația, capacitatea să facă public acest lucru. A fost ședință publică a consiliului local în care concesiunea terenului de 12 hectare a fost pusă la dispoziție doar pentru construcția unei fabrici de ulei. De aceea, a fost un singur operator economic care a depus ofertă pentru a concesiona, pentru că așa este legea. Contractul s-a semnat, a fost licitație deschisă, doar, acum, se așază piesele pe tablă astfel încât să înceapă și investiția propriu-zisă. Drumul expres, poziția apropiată de județul Dolj și județul Olt, care sunt mari producători în zona semințelor de floarea soarelui care vor fi procesate în Țânțăreni, toate aceste elemente au fost luate în calcul”, a declarat șeful județului.

Lasa un comentariu