Furtunile au făcut prăpăd în Gorj, autoritățile ridică din umeri

Vremea rea le-a pus mari probleme târgujienilor, însă nici autoritățile nu au primit prea bine căderile de apă impresionante. Și de această dată municipalitatea a fost luată prin surprindere. Precipitațiile au făcut prăpăd, după ce canalizarea nu a mai făcut față, iar străzile au devenit rapid necirculabile. Locuitorii cartierului Narciselor au fost cei mai afectați, fiind izolați din cauza străzilor neasfaltate.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, au avut parte de o noapte albă, după ce sesizările nu au încetat să apară. Furtuna a pus la pământ mai mulți arbori, iar precipitațiile au dus la inundarea mai multor locuințe și subsoluri din municipiul Târgu Jiu. Inclusiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a fost afectat de ploile puternice. Pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei, întreg subsolul instituției fiind inundat. Cartierele Meteor, Pandurașu și Narciselor au devenit rapid necirculabile, locuitorii abia reușind să înainteze prin noroi și bălțile uriașe. Cu toate că cerințele târgujienilor cu privire la asfaltarea zonei Naricselor, se dovedesc  justificate, pentru realizarea proiectului nu se fac demersuri. Există totuși promisiunea că se va organiza o licitație în acest sens, prin care se va realiza asfaltarea și construirea unei canalizări pluviale. Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, își susține în continuare nevinovăția, învinuind fosta conducere de neimplicare.

” E o situație care trenează de foarte mulți ani, sunt oameni care au de zece ani case construite pe terenurile acelea, concesionate de la primărie. Din păcate, primăria a fost obișnuită în trecut decât să ia bani , nu să le și amenajeze condițiile care trebuia amenajate conform acelui proiect pe care l-au demarat. Vom scoate la licitație străzile din cartierul Narciselor”, a afirmat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Suma necesară realizării investițiilor în zona Narciselor, se ridică la 2,5 milioane de lei.  Potrivit edilului, vina aparține Consiliului Județan și Guvernului pentru faptul că nu au fost primite fonduri pentru lucrările de infrastuctură, încât să fie evitate aceste inundații. Codul Portocali de precipitații abundente va rămâne în vigoare până luni, la ora 23:00.

Lasa un comentariu

One thought on “Furtunile au făcut prăpăd în Gorj, autoritățile ridică din umeri

Comments are closed.