Soarta Complexului Energetic Oltenia, prioritate pentru premierul Ludovic Orban.

Discuțiile legate de scoaterea din circuitul silvic a suprafețelor necesare pentru crearea frontului de lucru au reapărut în spațiul public de ceva timp.

Săptămâna trecută, la București a fost o întâlnire a premierului Ludovic Orban cu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe și reprezentanții Complexului Energetic Oltenia. În cadrul acestei întâlniri s-a adoptat o ordonanță de urgență de modificare a Codului Silvic, astfel încât problema fronturilor de lucru la carierele din Complexul Energetic Oltenia să fie soluționate.

La începutul ședinței de guvern de astăzi, premierul Ludovic Orban s-a interesat, ba chiar a insistat asupra urgentării Hotărârii de Guvern.

“Ludovic Orban: Și nu uitați că așteptăm Hotărârea de Guvern pentru scoaterea din circuitul silvic a suprafețelor necesare pentru crearea frontului de lucru pentru Compania Energetică Oltenia. Acolo este absolut necesară adoptarea acestei hotărâri de guvern pentru că avem nevoie de acest front de lucru pentru a asigura cărbunele necesar funcționării complexului energetic. Este o prioritate absolută.

Costel Alexe: Domnule prim-ministru, în urma întâlnirii pe care am avut-o cu dumneavoastră, cu cei de la Ministerul Justiției și cei de la Ministerul Economiei, se lucrează cu celeritate la acest lucru. Deja a apărut Ordonanța în Monitorul Oficial și în momentul de față se lucrează…

Ludovic Orban: Aveți baza legală, la următoarea ședință de guvern, vreau să avem pe masa această hotărâre de guvern.

Costel Alexe: Sigur.

Ludovic Orban: Pentru a fi adoptată. Mulțumesc. Domnul ministru Bode?”

Adoptarea acestei Hotărâri de Guvern ar aduce cel puțin din acest punct de vedere o oarecare liniște în cadrul companiei și ar asigura continuitate în exploatarea cărbunelui în carierele gorjene.

Lasa un comentariu