Luptele de la Podul Jiului

Sâmbătă dimineața, începând cu orele 10:00, gorjenii vor avea prilejul de a participa la un eveniment special: reconstituirea istorico-militară a bătăliei de la Podul Jiului din 14 octombrie 1916.

La 101 ani mai târziu, focurile de armă și strigătele soldaților vor răsuna din nou pe Podul de peste Jiu, lângă insuliță, pe data de 14 octombrie 2017, pentru a marca momentul când târgu-jienii și-au apărat dreptul la libertate.

La 14 octombrie 1916 orașul Târgu Jiu a înscris o pagină glorioasă în istoria României, când trupele române, animate de rezistența opusă de populația orașului, au respins o puternică ofensivă germană. Această bătălie reprezintă astfel momentul de cea mai mare solidaritate umană din istoria Târgu – Jiului , moment în care oameni și copii au luptat pentru a-și apăra dreptul la libertate.

Ideea reconstituirii bătăliei de la Podul Jiului a venit din partea Asociației „Tradiția” 116 din Craiova, manifestarea fiind organizată de către Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Târgu – Jiu, în colaborare cu  Asociația „Tradiția Militară”, București, Asociația „Deutsches Freikorps”, București, Asociația „IR – 33 Cetatea Aradului”, Arad , Colegiul Național„Ecaterina Teodoroiu”, Târgu-Jiu.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.