Medicii de familie, revoltați pe hotărârea luată de Tătaru, la început de an școlar!


Pandemia de coronavirus a dat peste cap orice regula de începere a noului an școlar. Toți elevii care vor reveni la școală, începând de luni, vor trebui să prezinte o adeverință medicală emisă de medicul de familie, dar și un aviz epidemiologic.
Aceste măsuri au fost date în urmă cu câteva zile, un timp prea scurt pentru părinți, dar și pentru medicii de familie care vor trebui să elibereze adeverințe pe bandă rulantă.
Această situație a creat nemulțumiri și scandal în rândul personalului medical.
Oficialii din Ministerul Sănătății anunță că o adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate sunt obligatorii pentru elevi și preșcolari, la începerea noului an școlar.
În ultimele zile, mai mulți medici de familie au cerut să se renunțe la aceste adeverințe la începutul anului școlar, spunând că valul de părinți și copii care se vor prezenta la cabinete într-un timp foarte scurt crește riscul de îmbolnăvire atât pentru copii, cât și pentru bolnavii cronici care merg la medicul de familie.
Părinții nu au însă de ales, deoarece fără aceste acte copiii lor nu pot intra în clasă la începutul anului școlar, programat a avea loc luni, 14 septembrie.
Reprezentanții medicilor subliniază că au nevoie de adeverinţe medicale doar elevii care încep un nou ciclu şcolar.
Conform legii, adeverința medicală se eliberează în următoarele circumstanțe:

a) La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul.
b) La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.
c) La transferul elevului într-o altă unitate şcolară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă.

Lasa un comentariu