Nu uita! Sfaturi pentru o vacanță reușită

A început cea mai așteptată perioadă a anului, respectiv sezonul estival. Românii și-au ales din timp  destinațiile de vacanță, iar pentru  cei întârziați au  șanse mici să mai găsească locuri disponibile în unitățile de  cazare, camerele fiind rezervate aproape în întregime. Și cum toți am așteptat să plecăm în concediu, încă de vara trecută, ar fi bine să ne stabilim o listă cu lucruri pe care, din cauza entuziasmului  suntem predispuși să le uităm, înaintea plecării în vacanță și care ne-ar putea ruina concediul.

 

 După aproape un an, petrecut la birou printre hârtii, când închizi ochii, parcă poți simți briza mării și să auzi valurile care se lovesc de țărm. Mai că te vezi tolănit pe șezlong sub razele soarelui și cu o băutură rece în mână. Dar când îți e lumea dragă, un nou e-mail te trezește din visare și realizezi derutat că ești pe același scaun, în fața aceluiași calculator, printre aceleași teancuri de hârtii. Te uiți la ceas, e încă devreme, parcă mai poți visa puțin. Și mai că ai vrea să vezi fața șefului, când îi vei duce victorios cererea de concediu. Sună bine! Iar pentru astfel de visători, sună și mai bine niște sfaturi cu privire la lucruri ce nu ar trebui omise înainte de plecarea în vacanță.

  • Caută informații despre destinația de vacanță. Ar fi destul de neplăcut să urci la volanul mașinii și să realizezi că nu știi ce rută vei alege. Sau și mai rău, exact când vrei să tastezi locația pe GPS, să n-ai habar unde trebuie să ajungi.
  • Cere păreri despre destinația aleasă. Dacă ești genul de persoană care oricum le știe pe toate, nu mai este necesară această etapă. Totuși câteva discuții cu persoane care au călătorit în respectivul loc, nu ar prinde rău.
  • Liste, liste și iar liste. Sună plictisitor, dar sunt extrem de utile, mai ales dacă obișnuiești să uiți anumite lucruri. Imaginează-ți că ești în drum spre mare, cu sentimentul ciudat că ai uitat ceva. Te întrebi ce ar putea fi și nu cred că ai vrea să afli răspunsul, exact când ți se descarcă telefonul și cauți disperat încărcătorul auto. Nici de la vamă nu ar fi plăcut să te întorci că ai uitat documentele de indentitate și nici o durere de măsea nu cred că vrei să știi cum se simte, mai ales când știi că nu ai medicamente la tine.
  • Asigurarea  de sănătate, necesară pentru călătorii în afara țării. Dacă nu ești un împătimit al limbii engleze și nici nu ai un buget colosal pentru un eventual tratament ( ai fi surprins să afli că serviciile medicale sunt mai scumpe decât în România) . Imaginează-te în fața unei farmaciste în vârstă, explicând că ” I want a pastilă de stomac, because am mâncat too much” și aceasta nu te înțelege sub nicio formă ce dorești. Te asigur că un medic te va ajuta mai rapid, dacă îndrepți mâna către locul care îți provoacă suferință, de simți că e ultima ta zi de trăit. După atâta chin pntru niște banale crampe, parcă merită asigurarea de sănătate. 
  • Cel mai important! Nu uita să alimentezi autoturismul înainte să intri pe autostradă, dacă știi că e posibil să nu ai suficient combustibil până la cea mai apropiată stație de alimentare. Când beculețul din bordul mașinii devine roșu și computerul de bord îți arată că mai poți parcurge maxim 5 kilometri, iar cea mai apropiată benzinărie este la 45 de kilometri distanță, vei simți cum lumea se prăbușește sub picioarele tale. Te și vezi făcând autostopul printre mașini care circulă cu viteze mai mari de 100 km/h. Cineva care a trecut prin asta, vă asigură că emoțiile în acest caz sunt mai mari decât cele de la examenul de bacalaureat. 
Lasa un comentariu

One thought on “Nu uita! Sfaturi pentru o vacanță reușită

Comments are closed.