Operațiune de amploare în România și Germania

Mai multe percheziții au loc în România și Germania pentru destructurarea unei grupări ce aducea transfugi din Orientul Mijlociu și îi călăuzea până în Germania.

Anchetatori și polițiști din România și Germania au descins în miercuri dimineață la locuințele suspecților din cele două țări, dar și la mai multe pensiuni din Timișoara. Conform anchetatorilor, în 2017, prin filiera care acționa pe relația Turcia, Bulgaria, Serbia,România, Ungaria, Austria și Germania au fost transportate mai multe grupuri de transfugi.

Membrii rețelei îi racolau, îndrumau, cazau și transportau pe migranți folosind diverse metode pentru a nu fi depistați. Pentru a ajunge în vestul Europei, migranții plăteau între 4000 și 5000 de euro de persoană. Când ajungeau în Timișoara, aceștia erau cazați la diferite pensiuni din oraș unde nu li se cereau documente iar dacă erau prinși de polițiști, cereau azil în România.

Pentru că cererile de azil se judecau luni întregi, membrii grupării organizau transportul migranților, peste granița în Ungaria și de acolo mai departe spre Germania.

Lasa un comentariu