Ordin al Ministerului Sănătății. Persoanele care NU vor mai putea obține permisul auto

Cardiacii și diabeticii care au o formă gravă a bolii nu vor mai putea să obțină permisul de conducere, iar cei aflați într-un stadiu mai ușor vor avea nevoie de avizul medicului specialist.

Toate aceste reglementări apar într-un ordin al Ministerului Sănătății care își propune să alinieze legislația din România cu cea a Uniunii Europene. Medicii spun că măsură este bună pentru că într-adevăr aceste afecțiuni pot duce la producerea de accidente rutiere cu urmări grave.

Dacă ați avut un infarct sau suferiți de hipertensiune arterială de gradul 3, veți putea depune dosarul pentru permisul de conducere doar dacă boala a fost efectiv tratată, iar medicul şi-a dat acordul că sunteți apt să conduceți. Același lucru se va întâmpla și dacă vi s-a implantat un stimulator cardiac permanent sau ați suferit o operație de bypass coronarian cu grefă. Și în cazul șoferilor cu diabet zaharat pot apărea consecințe grave.

Cei care vor dori să își ia permisul de conducere sau să îl reînnoiască, trebuie să completeze în fișa medicală dacă suferă de o boală cardiovasculară sau diabet zaharat. În această situație, îl vor putea obține doar cu avizul medicului specialist.

Lasa un comentariu