“Păstrez un dialog constant cu mediul de afaceri și cu consultanți”

“Păstrez un dialog constant cu mediul de afaceri și cu consultanți” O spune Iulian Popescu, prefectul județului Gorj, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc in cursul zilei de ieri. Acesta a ținut să precizeze faptul că oamenii de afaceri sunt tot mai puțin interesați de fondurile din apelurile pe tranziție justă.

”Acest ghid pentru susținerea Întreprinderilor Mici și mijlocii nu este în acest moment funcțional, în sensul în care oamenii de afaceri nu pot să lucreze la proiectele pe care vor să le depună și să facă investiții în județul Gorj, nefiind clare condițiile de eligibilitate, activitățile eligibile și toate aceste aspecte ce țin de redactare a cererii de finanțare. În aceste condiții, păstrez un dialog constant cu mediul de afaceri și cu consultanți. La mijlocul săptămânii trecute, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management a Fondului de Transe Justă, a adus o clarificare legată de lista codurilor CAEN neeligibile, dar din păcate, această atitudine, în care informațiile se dau cu țârâita, în care mai e nevoie tot timpul de alte clarificări… Este nevoie de clarificări suplimentare pe codurile eligibile, nu pe cele neeligibile”, a spus prefectul Iulian Popescu.

De menționat este faptul că se pot depune proiecte cu finanțare între 200.000 de euro și 8 milioane de euro, însă momentan, încă vin clarificări de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Lasa un comentariu