Prima probă a Bacalaureatului, prima serie de emoții

 Absolvenții clasei a XII-a au susținut astăzi, prima probă scrisă a examenului maturității. După multiple sondaje și dezbateri cu privire la ce va pica la subiectul al III-a la proba scrisă de la limba și literatura română, elevii și-au satisfăcut curiozitatea. Pentru profilul Real, liceeni au avut de realizat un eseu cu referire la un text poetic al autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga, iar cei de la Uman au avut de ales între Tudor Arghezi și Ion Barbu.

 

Elevii care au absolvit clasa a XII-a au susținut astăzi proba scris la limba și literatura română, a examenului de Bacalaureat. 3010 candidați s-au înscris la examen, la nivelul județului Gorj, însă prezenți în sălile de examen au fost 2873 de elevi. Unul dintre elevi, mai ghinionist, afost surprins în timp ce încerca să copieze, fiind astfel eliminat din examen. Acesta învățase la Liceul Energetic.

”Pe parcursul examenului a fost eliminate un elev de la Liceul Energetic. În rest, totul a decurs normal, fără alte incidente și așteptăm rezultatele care sperăm să fie bune”, a transmis Marcela Mrejeru, inspector școlar general IȘJ Gorj .

Elevii de la profilul Real au putut opta între autorii George Bacovia și Lucian Blaga, în realizarea unui eseu, iar absolvenții profilului Uman, au avut de ales între Tudor Arghezi și Ion Barbu. Mâine, elevii urmează să susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă, iar miercuri, își vor verifica cunoștințele la proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului și specializării, va avea loc joi, 4 iulie. Rezultatele se vor afișa pe site-ul Ministerului Educației și în centrele de examen, la data de 8 iulie, iar între orele 12:00- 16:00, elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații care vor fi soluționate în data de 13 iulie. 

 

Lasa un comentariu

One thought on “Prima probă a Bacalaureatului, prima serie de emoții

Comments are closed.